Wie is Wie
Image default
Financieel

Online lening aanvragen zonder bkr toetsing

Als je geld wil lenen kan dat op verschillende manieren. Er zijn ook verschillende manieren waarom iemand graag geld aan wil vragen. Het kan zijn dat je een lening aan wilt vragen omdat je een hypotheek af wilt sluiten. Dit kan, maar er wordt dan vrijwel altijd een BKR toetsing gedaan.

Geld lenen met BKR

Als je geld gaat lenen wordt er vaak een BKR toetsing gedaan. Er wordt dan gekeken of dat je schulden hebt staan, of dat je alle betalingen op tijd doet en of dat je niet in geldproblemen zit. Dit is voor degene die je geld gaat verstrekken een veilige optie, maar ook voor jou. Als je een lening af gaat sluiten, gaat dit je altijd geld kosten. Daarom is geld lenen met BKR toetsing belangrijk, zodat jij en degene waar je geld gaat lenen zeker weten dat het geld ook op tijd terug komt.

Lenen zonder BKR toetsing

Soms is het mogelijk geld te lenen zonder BKR toetsing. Dit wordt dan veelal gedaan door instanties welke niet zijn aangesloten bij het BKR. Zij nemen dan het risico dat je een BKR op je naam hebt staan en misschien al schulden open hebt staan. Het kan zomaar zijn dat je geld wilt gaan lenen en een BKR op je naam hebt staan. Dit is een risico voor diegene waar je geld gaat lenen, want wie zegt dat je het geld op tijd terug kunt betalen? Vaak dekken diegene die lenen zonder BKR toetsing zich goed in, je betaalt dan vaak een hogere rente over het geleende bedrag.

Minilening

Je kunt er voor kiezen om een minilening in Belgie af te sluiten. Bij een minilening gaat het over een lening welke gaat over kleine bedragen. Bij een hypotheek gaat het vaak om tienduizenden euro’s. Maar bij het minikrediet gaat het om bedragen tot ongeveer 750 euro. Het voordeel van de minilening is dat je snel je geld op je rekening hebt staan, het nadeel is echter dat je veel rente moet betalen en ook in korte tijd het geld terug moet betalen. Maar in noodgevallen kan een minikrediet natuurlijk altijd worden geraadpleegd.

Maximale hypotheek berekenen

Je kunt op internet je maximale hypotheek berekenen. Je hebt dan een aantal persoonlijke gegevens nodig, je dient ook je jaarinkomen van jezelf en van je partner (indien het geval is) bij de hand te houden. Deze gegevens moet je dan op de website invoeren en dan kom je er achter welk hypotheekbedrag jullie maximaal mogen lenen. Het kan zijn dat er naar een bewijs wordt gevraagd dat je een vaste baan hebt (onbepaalde tijd), dit wordt vaak gedaan vanwege de zekerheid dat je de hypotheek ook echt op tijd af kunt lossen.

Hypotheek vergelijken.

Als je de hypotheek af wilt sluiten is het verstandig om deze vooraf even te vergelijken met andere aanbieders. Het kan zomaar een procent rente schelen en dat is veel geld op een hoog hypotheekbedrag. Neem daarom de tijd om de hypotheek te vergelijken, kijk niet alleen naar de rente maar ook naar de algemene voorwaarden, zodat je in ieder geval niet teveel rente gaat betalen.

http://geldleneninbelgie.com