Wie is Wie
Image default
Financieel

Mensen geven steeds meer geld uit aan grote aankopen

Wat je dit jaar steeds meer ziet is dat er steeds meer luxeartikelen verkocht worden. Denk hierbij aan nieuwe meubels, een auto of een tv. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de luxeartikelen die meer verkocht worden. De omzet van winkels is met 8 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Dit is zelfs de hoogste groei van de afgelopen 14 jaar!

Je koopt een goed gevoel

De aankoop van duurdere producten wordt vooral gedaan om ons beter te voelen. De producten die we kopen proberen we ook aan ons zelf te verantwoorden. Zo zeggen mensen bijvoorbeeld dat ze een goede tv nodig hebben omdat ze veel thuis zijn. Mensen kopen duurdere dingen ondanks dat het geld er niet perse is. Wanneer je een auto koopt kun je bijvoorbeeld een persoonlijke lening nemen. Door het afsluiten van een persoonlijke lening kun je toch grotere aankopen doen. Via de persoonlijke lening betaal je dit over een langer termijn terug.

Hoezo kopen we meer?

Een gedeelte van ons inkomen gaat op aan vaste uitgaves. Denk maar eens aan de hypotheek of huur, boodschappen en bijvoorbeeld de kinderopvang. Ook houden mensen wat geld opzij voor leuke dingen zoals een dagje weg of uiteten. Doordat er dit jaar minder geld aan uitjes uitgegeven kan worden blijft dit geld als het ware over. Mensen spenderen dit geld toch. Zo wordt het dan gespendeerd aan andere luxe aankopen die niet persé nodig zijn.

Geluksmoment

Ook de aankopen die online gebeuren zijn flink toegenomen. Zo is er online 50 procent meer gekocht dan het jaar ervoor. Doordat naar de winkel gaan dit jaar lastiger is geworden besluiten mensen meer online te kopen. Ook wordt er meer online gekocht door de geluksmomentjes die er ontstaan. Bij een online aankoop ontstaan er namelijk 3 geluksmomenten. De eerste ontstaat bij de aankoop, de tweede bij de levering en de derde bij het openmaken van je pakketje.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/simulatie/