Wie is Wie
Image default
Woning en Tuin

De tienerkamer stijlvol inrichten

Bij het inrichten van een tienerkamer, is het belangrijk om enkele zaken in overweging te nemen. Je tiener wil misschien gebruik maken van opvallende kleuren of stijlen, maar jij wil niet dat je nadien de kamer weer helemaal moet ombouwen wanneer je zoon of dochter ooit het huis verlaat. Daarom zal ik hier wat tips meegeven die jullie in acht kunnen nemen wanneer de tienerkamer moet worden opgefrist.

Een groot bed of een klein bed?

Zoals alle tieners zal jouw zoon of dochter waarschijnlijk vragen naar een tweepersoonsbed, maar is dat echt wel nodig? Misschien zou het beter zijn om een twijfelaarbed in overweging te nemen. Een twijfelaar is een bed van 120 cm, groter dan een eenpersoonsbed dus, maar kleiner dan een tweepersoonsbed. Dit biedt heel wat meer voordelen dan je zou denken. Enerzijds neemt het bed zo veel minder plaats in in de kamer. Zo blijft er meer ruimte voor bijvoorbeeld een grotere werkplek, wat toch wel belangrijk is voor een studerende tiener. Langs de andere kant is het duurste onderdeel van een bed de matras. Hoe groter de matras, hoe duurder uiteraard. Vandaar is een twijfelaar veel voordeliger. Indien dit eens voorvalt, kan er gerust iemand blijven slapen, maar anderzijds betaal je niet extra voor ruimte die je toch niet gebruikt.

Stijl van de meubels

Tegenwoordig zijn er meubels in alle soorten en maten. Je weet dat (helaas), je tiener ooit het huis ook weer zal verlaten, op dat moment komt de kamer ook leeg te staan. Dan zijn er twee opties: je gebruikt de meubels zelf, indien je bijvoorbeeld van kamer wil wisselen, of je kan de meubels ook verkopen. In beide gevallen is een neutrale stijl wenselijk. Als je iets té persoonlijk kiest, is het moeilijk om de meubels nadien over te dragen aan een andere persoon. Of als derde mogelijkheid, kunnen de meubels ook mee worden verhuisd. Maar een stijl die misschien nu wel bij de kamer past, past daarom in een ander huis nog niet bij de kamer. Kies om al deze redenen voor iets eenvoudig, maar mooi! Landelijk, of gewoon strak is meestal wel een goede keuze! Op de website van online meubelwinkel Emob kan je makkelijk filteren op de stijl,

Verven en behangen

Wanneer je de kamerinrichting wil veranderen is het waarschijnlijk ook tijd om een nieuwe laag verf op de muur te zetten. Uit onderzoek is gebleken dat lichte kleuren zorgen voor een rustig gevoel. Daarom kunnen lichte kleuren bijdragen tot meer productiviteit tijdens het studeren, maar zorgen ze ook voor een betere nachtrust. 2 vliegen in één klap dus! Een lichtgroene accentmuur is bijvoorbeeld een prachtig idee!

Zoals je merkt, moet je bij het inrichten van de tienerkamer niet alleen aan nu denken, maar ook al aan de toekomst. Kies daarom voor een neutrale stijl, zoals landelijk of gewoon iets strak. Let vooral op dat het niet plaats of tijdgebonden overkomt. Voor een bed kan je misschien een twijfelaar overwegen, daar dit heel wat voordelen biedt!