Wie is Wie
Image default
Woning en Tuin

Hoe maak ik mijn houten lamellen schoon?

Hoe maak ik mijn houten lamellen schoon?

Natuurlijk wil je lang genieten van je raamdecoratie: hier heb je niet voor niets in geïnvesteerd. En in het geval van houten lamellen wil je zeker blijven profiteren van een mooie en propere look. Je houten lamellen op maat schoonmaken, hoe doe je dat? Hier lees je alles wat je moet weten over deze reiniging.

Gebruik een doek of plumeau

Bij houten jaloezieën is het voornamelijk van belang om de lamellen stofvrij te houden. Zo behoudt je de schone uitstraling en blijft de kwaliteit van de lamellen ook uitstekend. Hiervoor gebruik je het beste een droge doek of een plumeau waarmee je het stof eenvoudig van de lamellen haalt. Zit er niet alleen stof, maar ook vuil op de lamellen? Pak er dan een vochtige doek bij om dit te verwijderen. Schoonmaakmiddel of zeep is niet direct nodig en wordt meestal zelfs afgeraden. Een doek in lauwwarm water weken en daarna goed uitwringen is al voldoende om houten lamellen schoon te maken. Met het gebruik van zeep creëer je mogelijk vlekken die je er niet meer uit krijgt. Raamdecoratie stofvrij houden kan ook met een licht-vochtige doek.

Jaarlijkse grondige schoonmaak

Hoe vaak moet je lamellen schoonmaken om ze proper te houden? Dit verschilt: meestal is het voldoende om met een stofdoek of plumeau langs de lamellen te gaan. Merk je dat er sneller stof op komt te liggen? Dan kan je dit vaker doen. Je mag de lamellen wel met water schoonmaken, maar dit is in principe niet nodig. Alleen bij hardnekkig vuil wordt aangeraden om lauwwarm water te gebruiken. Maak geen gebruik van chemische schoonmaakmiddelen voor het schoonmaken van de lamellen. Dit komt de kwaliteit van het materiaal niet ten goede. 

Het belang van goed onderhoud

Schaf je de houten jaloezieën bij Inhuisplaza.be aan? Dan ben je verzekerd van kwalitatieve lamellen met een lange levensduur. De lamellen zijn gemaakt van sterke houtsoorten die tegen een stootje kunnen. Toch blijft schoonmaken belangrijk: zo behoud je de strakke look in de living, slaapkamer of een andere ruimte in huis. Wanneer je het schoonmaken van de lamellen altijd op een vast moment doet, wordt het onderdeel van een routine en kost het nauwelijks tijd. Zo profiteer je altijd van mooie en propere lamellen!

 

https://inhuisplaza.be/