Wie is Wie
Image default
Industrie

6 tips voor goed kabelmanagement

6 tips voor goed kabelmanagement

Vraag je je wel eens af of je jouw kabels op een betere manier kunt organiseren? Kabelmanagement zorgt ervoor dat je een goede basis hebt om de werkzaamheden beter uit te voeren en ook problemen sneller op te lossen. Het management is een belangrijk onderdeel van het uitvoeren van werkzaamheden. Hiervoor moet je echter wel zorgen dat je weet hoe je alles zo goed mogelijk organiseert. Onderstaande 6 tips kunnen hierbij helpen. 

Tip 1: Een toekomstbestendige oplossing

Bij een goed kabelmanagement gaat het niet alleen om wat je op dit moment doet, maar ook door rekening te houden met de toekomst. Als je bijvoorbeeld werkt met kabelbinders, is het goed om naar de grotere varianten te kijken, zodat er altijd ruimte overblijft voor het plaatsen van nieuwe kabels. Hiermee voorkom je dat er nieuwe oplossingen moeten komen. 

Tip 2: Goed opmeten

Ze zeggen altijd ‘meten is weten’ en dit is bij kabelmanagement ook het geval. Overtollige meters aan kabels en oplossingen zorgen er immers voor dat je uiteindelijk ook weer hinder ondervindt van de oplossing. Daarbij kan er al snel een kabelbreuk plaatsvinden of raken de kabelbinders beschadigt. 

Tip 3: Kleurcodes gebruiken

Kabels lijken vaak erg op elkaar. Dit kan er ook voor zorgen dat je bij een probleem eerst alle kabels eruit moet trekken voordat je de juiste te pakken hebt. Je kunt daarom gebruik maken van de kleurcodes, waardoor je sneller actie kunt ondernemen. Bij Nedelko kun je daarom ook alle materialen hiervoor terugvinden. 

Tip 4: De kabels labelen

Niet alleen kleurcodes helpen, maar ook het labelen van kabels kan helpen bij een goed kabelmanagement. Door hier bijvoorbeeld een sticker op te plakken kun je al veel realiseren. Ook kun je werken met meerdere categorieën, zodat je wederom sneller actie kunt ondernemen en daarbij niet eerst door de wirwar heen hoeft. 

Tip 5: Het juiste installatiemateriaal kopen

Een goed kabelmanagement begint eigenlijk al bij het aanschaffen van de juiste materialen. Het juiste installatiemateriaal kopen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je de kabels gelijk op de goede plaats hebt en daarbij ook meer eenvoud bij de installatie. Alle materialen helpen jou weer een stap verder.

Tip 6: Elektrakabels en CAT6 scheiden

Hoewel je geneigd bent om de verschillende kabels bij elkaar te houden, is het toch belangrijk om de kabels goed van elkaar te scheiden. De datakabels kunnen daarbij het beste 10 centimeter verwijderd zijn van de elektrakabels. Zo zorg je ervoor dat er geen storing komt.

 

https://www.nedelko.be/