Wie is Wie
Image default
Bedrijven

Gebruik milieuvriendelijk printpapier

Ondanks de digitalisering van het bedrijfsleven wordt er nog steeds veel printpapier gebruikt. En 100% papierloos zal het waarschijnlijk nooit worden. Zolang we nog printpapier gebruiken kunnen we een bewuste keuze maken voor het soort papier dat we gebruiken. Milieuvriendelijk papier gebruiken is een simpele stap om jouw bijdrage te leveren aan het milieu. En het draagt bij aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Welk printpapier is milieuvriendelijk

Milieuvriendelijk printpapier bestaat uit gerecycled oud papier en karton. Daarom is het ook belangrijk om als bedrijf uw papier en karton te scheiden van het overige afval. Doordat oud papier gebruikt kan worden is er minder hout nodig om printpapier te maken. Het overige hout wordt aangevuld uit duurzaam beheerde bossen. Daarnaast is de productie energiezuinig en duurzamer vergeleken met niet milieuvriendelijk printpapier.

Duurzaam bosbeheer en duurzame productie

Duurzame bossen zijn bossen waar bomen met zorg worden geplant, gekapt en verzorgd. Doordat er steeds nieuwe bomen worden geplant wanneer bomen gekapt zijn blijft het ecosysteem in balans. Door het gebruik van deze duurzame bossen worden de natuurlijke bossen ontzien. Dit heeft grote voordelen ten opzichte van de normale houtkap.

Duurzame productie houdt in dat er minder grondstoffen en energie gebruikt worden en dat er zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van milieuvriendelijke energie.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

80% van het Nederlands printpapier is gemaakt van gerecyclede producten. Het is daarom van enorm belang dat oude kranten, folders worden ingezameld om verwerkt te worden tot nieuw papier.

Ondernemers die veel papier gebruiken doen er goed aan om te denken aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit is een goede manier om de bedrijfscultuur positief te beïnvloeden.

Meer tips

Naast het aanschaffen van milieuvriendelijk printpapier zijn er meer dingen die u kunt doen om bij te dragen aan een beter milieu.

  • Scheid oud papier en karton van uw restafval
  • Bespaar papier door dubbelzijdig en twee pagina’s op 1 bladzijde te printen
  • Gebruik wanneer mogelijk dunner printpapier

Valeda is de online specialist in printpapier. Naast milieuvriendelijk printpapier hebben wij ook gekleurd papier, enveloppen en nog veel meer voor thuis, school & kantoor. Neem snel een kijkje in onze webshop.

 

https://www.valeda.nl/