Wie is Wie
Image default
Auto

Berekenen van bijtelling bij een lease auto is makkelijker dan gedacht

In overleg met de werkgever is er besloten dat je als werknemer gebruik mag maken van een lease auto. Hierbij komt een zogenoemde bijtelling kijken. Dat zijn fiscale kosten die het privégebruik dekken van de auto. Dit bedrag is via een bepaalde som te berekenen en daarbij neem je het percentage van de auto mee. Althans, de fiscale waarde van de auto. Vervolgens moet je met de rekensom aan de slag om op het bedrag van de bijtelling te komen. Hoewel het een hele ingewikkelde som lijkt, blijkt het heel makkelijk te zijn. Weliswaar wanneer je de juiste gegevens in handen hebt.

Een groene auto of niet?

Om het bijtellingsbedrag laag te houden wordt rekening gehouden met de milieuvriendelijkheid van de auto. Zo kun je gaan voor de populaire auto’s van nu, namelijk de elektrische of hybride auto’s. Deze zijn namelijk ook te leasen. Het voordeel hiervan is niet alleen dat je goed bezig bent voor het milieu, maar ook dat het bedrag van de bijtelling lager is. Dit kan heel erg verschillend zijn, van ongeveer 0 procent tot en met 25 procent.  Per lease auto kan het dus een ander bedrag zijn.

De rekensom

Voor het uitrekenen van de hoogte van de bijtelling is een overzichtelijke som opgesteld. Wanneer je erachter bent wat het percentage is van de bijtelling en ook de fiscale waarde weet van de auto kom je al een heel eind. Daarbij komt ook nog een eigen bijdrage die betaald moet worden en met die gegevens kun je de bijtelling gaan uitrekenen. Je Vermenigvuldigd namelijk de fiscale waarde met het percentrage van de bijtelling en het bedrag dat daar uitkomt is in principe de bijtelling. Maar de eigen bijdrage trekken we daar nog van af. En daar is het bedrag van de bijtelling van de lease auto.

http://www.leaseautocentrale.nl