Wie is Wie
Image default
Auto

Zo regel je de lease van je auto als zzp’er

Ga je starten als zzp’er dan denk je misschien ook na over een lease auto van de zaak. Hier zitten de nodige voordelen aan als je je aan de regels houdt die de Belastingdienst stelt. Auto leasen zzp is daarom erg populair onder zelfstandigen, zowel starters als mensen die al langer een eigen bedrijf hebben. Zo kun je bepaalde kosten aftrekken en daardoor is de auto een stuk goedkoper. Je mag er dan privé niet mee rijden, dat wil zeggen niet meer dan 500 kilometer per jaar. Als je dat wel doet volgt een naheffing. Je moet de kilometers dus kunnen verantwoorden als zijnde zakelijk.

Waarom zijn er steeds meer lease bedrijfsauto’s? Er verschijnen steeds meer lease auto’s op de weg, vooral van bedrijven en zelfstandigen zonder personeel. Dit komt vanwege de vele voordelen. En ook de fabrikanten spelen in op de lease markt. Bij advertenties voor merken wordt nu al standaard de leaseprijs genoemd in plaats van de aankoopprijs. Ook de Mercedes Vito lease is een zeer populaire optie voor veel ondernemers of hun personeel. Je kunt met deze degelijke bedrijfsauto prima voor de dag komen en als lease wagen is hij zeker betaalbaar.

Geen administratieve rompslomp Een groot voordeel voor bedrijven is dat de administratieve rompslomp met een lease auto veel minder is. Je ontvangt geen facturen voor reparaties en onderhoud, het enige wat je betaalt is de leaseprijs en de brandstof. Die kun je vaak betalen via een handige tankpas. Zo betaal je de kosten per maand en hoef je niet bij de pomp af te rekenen. Dit scheelt ook weer veel tijd en moeite. Ondernemers hebben het vaak al druk genoeg met de administratie en dus is de lease van een auto voor het bedrijf vaak ook daarom een keuze die zij maken. Het is gewoon gemakkelijker dan een auto in eigendom.

Iedere paar jaar een nieuwe auto Je hoeft je ook niet meer druk te maken over de afschrijving van de auto. Het lease contract loopt voor een vast aantal maanden en daarna breng je de auto terug naar de lease maatschappij. Wat de restwaarde is, dat is voor jou niet van belang. Je contract loopt af en daarmee ook verplichtingen. Je kunt een nieuwe bedrijfsauto uitzoeken en weer een nieuw contract afsluiten. Dan kun je weer een paar jaar vooruit. Zo rijd je dus altijd in een zeer recente bedrijfsauto. Goede en gratis reclame voor je onderneming waar je van kunt profiteren.

https://www.autoleasenzzp.nl