Wie is Wie
Image default
Auto

Een bestelwagen leasen of er één aanschaffen?

Voor bedrijven is het soms een lastige opgave om een keuze te maken tussen het aanschaffen van een bestelwagen of het leasen van een bestelwagen. Een bestelwagen leasen levert over het algemeen meer voordelen op. Er is minder administratie om bij te houden, je hebt een vaste maandprijs, de meeste kosten zijn in de maandprijs inbegrepen en je kunt de bestelwagen laten repareren en onderhouden wanneer dit nodig is. Anderzijds is het natuurlijk wel zo dat de bestelwagen geen eigendom is en ook geen eigendom wordt. Je levert de bestelwagen bij het aflopen van het contract gewoon weer in.

Wat gebeurt er als ik de bestelwagen inlever?

Heb je een contract voor Peugeot Expert lease en loopt de termijn af? Dan neemt het leasebedrijf contact met je op. In de meeste gevallen zal deze je aanbieden om direct een nieuw contract af te sluiten. Je krijgt dan een nieuwe bestelwagen met een nieuwe looptijd, soms ook tegen een andere prijs. Je kunt de bestelwagen ook inleveren zonder een andere te leasen. In bepaalde gevallen is het mogelijk om dezelfde bestelwagen langer te leasen, door het contract te verlengen, of door deze tegen een aantrekkelijke prijs van de leasemaatschappij te kopen.

Wat is de beste optie?

Dit is afhankelijk van de situatie. Heb je nu een Peugeot Expert lease contract, maar weet je zeker dat je bij een andere leasemaatschappij voordeliger uit bent? Dan is het verstandiger om het contract af te laten lopen, de bestelwagen in te leveren en een nieuwe te bestellen bij de andere aanbieder. Ben je heel tevreden over je huidige leaseonderneming en wil je gewoon een nieuw contract? Dan is het aan jou om te beslissen of je een nieuwe bestelwagen neemt of het contract voor je huidige voertuig verlengt, als je deze mogelijkheid aangeboden krijgt.

https://www.bestelwagenleasen.nu

Gerelateerde artikelen

Een bestelauto leasen voor zakelijk gebruik

Zo regel je de lease van je auto als zzp’er

Een Renault Trafic leasen, waar moet je op letten?