Wie is Wie
Image default
Auto

Leasen per bedrijf

Je hebt een bedrijf en je wilt bedrijfswagens toevoegen aan het voordelenpakket van je werknemers. Kopen is geen optie want dan moet je gaan lenen. Die stapels papierwerk en de hoge rentes zie je niet zitten, en al snel ga je voor de optie bedrijfswagen leasen. Maar welke voordelen zijn hieraan verbonden en welke auto kies je? Afhankelijk van het soort bedrijf dat je runt, is de ene keuze voordeliger dan de andere. 

Financieel of operationeel

Wie leaset, kan kiezen tussen twee soorten. De eerste is de financiële lease waarbij je de eigenaar wordt van de auto door deze in termijnen terug te betalen aan de leasemaatschappij. Na de afbetaling is de auto dus geheel van jou en komt de wagen ook op de balans waardoor je kunt afschrijven. Het grote nadeel is natuurlijk dat alle risico’s voor jou zijn. Ook is het meestal niet mogelijk om het contract tussentijds op te zeggen.

Bij een operationele lease staat de auto niet op je balans en kan je dus niet afschrijven. Je kunt wel kiezen voor een kortere contractduur en je kunt ook tussentijds opzeggen. Na de afloop van het contract heb je nog steeds de keuze om de auto te kopen tegen de geschatte restwaarde. Je kan ook de auto teruggeven en een nieuwe leasecontract aangaan voor een andere bedrijfswagen. 

Zuinig is voordelig

Met de bijtelling is het belangrijk om op voorhand te kijken welke wagen het minst CO2 uitstoot. Wil je de 21% en de 25% ontlopen, dan kies je het best voor een schone stekkerauto. Maar ook hier kan het schoentje nog even wringen. Een semi-elektrische auto waarbij je kan tanken en opladen bezorgt je ook een redelijk hoog percentage van 15%. Pas als je echt helemaal elektrisch gaat, geniet je een lage bijtelling van 4%.

http://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl