Wie is Wie
Image default
Bedrijven

Welke rijles past bij jou?

Verschillende soorten rijles

Voordat je opzoek gaat naar een geschikte rijschool is het handig om jezelf af te vragen wat je zoekt in een rijschool. Iedere rijschool biedt verschillende pakketten aan tegen verschillende tarieven. Afhankelijk van je ervaring en hoe snel je je rijbewijs wilt hebben kies je een rijschool. Wil je een vast pakket met een x aantal lessen? Heb je nog nul rijervaring en wacht je liever de eerste lessen af zodat je een inschatting kunt maken van het aantal lessen dat je nodig hebt? Heb je geen moeite met een langere tijd concentreren en kan je gerust 4 uur per dag in de auto zitten? Heb je vakantie en wil je iedere dag zoveel mogelijk rijles krijgen?

Op basis van deze vragen kan je kiezen tussen reguliere lessen en een spoedcursus. Bij reguliere lessen moet je rekening houden dat je vaak max 1 à 2 keer per week kunt lessen. Hierdoor kan het soms langer dan een jaar duren voordat je daadwerkelijk je rijbewijs hebt. Als je niet zo lang kunt wachten en snel je rijbewijs wilt kan je overwegen om een spoedcursus te pakken. De voordelen van zo’n spoedcursus staan beschreven in de volgende alinea.

Voordelen spoedcursus

Als je geen zin hebt om een jaar op je rijbewijs te wachten kun je kiezen voor een spoedcursus. Het grootste voordeel hiervan is uiteraard dat je zelfs al binnen een maand je rijbewijs kunt hebben. Omdat je tijdens een spoedcursus 4 of 5 keer per week rijles hebt blijf je in het ritme. Hierdoor verleer je het rijden minder snel, in tegenstelling tot reguliere rijles. Laatstgenoemde reden kan ervoor zorgen dat het eindstand financieel voordeliger is om een spoedcursus te pakken

Zoek een passende rijschool

Er zijn verschillende organisaties die spoedcursussen aanbieden. De bekendste is de spoedcursus van de ANWB. Het nadeel is dat deze erg commercieel en onpersoonlijk is. Om die reden is het misschien beter om voor een kleinere rijschool zoals rijschool Sint-Niklaas. Rijschool Sint-Niklaas geeft persoonlijke begeleiding en maakt een pakket op basis van jouw behoeften en ervaring.

https://www.rijschoolsofia.be/spoedcursus-sint-niklaas/