Wie is Wie
Image default
Gezondheid

Het ontstaan van ouderdomsvlekken

Het ontstaan van ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken ontstaan door de blootstelling aan de zon. Naarmate je ouder wordt, heeft je huid al veel zonlicht mogen absorberen in de huid. Doordat mensen onbeschermd hun huid blootstellen aan de schadelijke stralen van de zon, ontstaan er over de jaren heen ouderdomsvlekken. Vaak zie je zulke vlekken op plekken zoals de handen, nek en in het gezicht. Dit zijn dan ook de plekken die vaak zijn blootgesteld aan zonnestraling en UV-straling. Wel is het goed om hierbij te vermelden dat ouderdomsvlekken niet zozeer te maken hebben met de leeftijd. De bepalende factor is de hoeveelheid blootstelling van zonlicht aan je huid over de jaren heen.

   

Voorkom ouderdomsvlekken

Om ouderdomsvlekken te voorkomen is het belangrijk om je te beschermen tegen de zon. Een goede zonnebrandcrème gebruiken is dan ook een must. Verder is een goede voedingspatroon belangrijk. Door goede voedingstoffen te nuttigen, kan het lichaam schadelijke stoffen die zich door UV-straling ophopen in het lichaam goed verwijderen. Last but not least helpt het drinken van voldoende water bij het voorkomen van pigmentvlekken. Door veel water te drinken reinig je immers je lichaam (van de schadelijke stoffen).

Wanneer voorkomen te laat is?

Wees niet getreurd. Wanneer je al last hebt van pigmentvlekken zijn er tegenwoordig middelen die de huid goed kunnen behandelen tegen deze vlekken. Laserbehandelingen en met name ook natuurlijke crèmes kunnen voor een goed resultaat zorgen. Tip: probeer eerste een potje Skinlight crème. Deze crème is alom bekend bij mensen met pigmentvlekken en schijnt voor grote tevredenheid bij gebruikers te zorgen.