Wie is Wie
Image default
Gezondheid

Kinderbril kopen? Enkele tips!

De perfecte bril vinden voor je kind is geen sinecure. Zo moet de bril tegen een stootje kunnen. Ook hoort de bril ‘hip’ te zijn, want anders wordt je kind mogelijk gepest. In deze blog geven we jou enkele tips bij het kopen van een kinderbril.

Montuur

Bij een kinderbril zijn flexibele montuurarmen onmisbaar. De bril kan dan beter klappen incasseren bij spelletjes of sportactiviteiten. Het buigen van de bril of het spreiden van de montuurarmen vormen geen probleem met verende scharnieren. Zo ben je zeker van een lange levensduurte.

Verder zijn flexibele montuurarmen ook comfortabeler voor het kind. Ze veroorzaken immers geen druk aan de zijkanten van het hoofd. Hou er eveneens rekening mee dat de neus bij jonge kinderen vaak nog niet volledig is ontwikkeld. Daarom moet de neusbrug van de bril een zo groot mogelijk contactoppervlak hebben.

Kunststof of metaal?

Monturen uit kunststof hebben tal van voordelen. Zo zijn ze duurzamer en breken ze minder snel. Ook hebben ze een lichter gewicht, wat het draagcomfort verhoogt. Doorgaans kosten ze zelfs minder.

Vandaag beschikken metalen monturen echter over dezelfde eigenschappen. Let er wel op dat je gaat voor hypoallergene metaalmonturen. Je kind is namelijk mogelijk allergisch aan bepaalde metalen zoals nikkel.

Brilglazen

Het is belangrijk dat je de glazen laat ontspiegelen. Anders krijgt je kind mogelijk last van hoofdpijn bij het dragen van de bril. Een bril zonder schitteringen is bovendien veiliger en mooier.

Brilglazen uit polycarbonaat zijn uiterst geschikt voor kinderbrillen. Ze zijn namelijk bestand tegen een eventuele impact en vervelende krasjes. Ook zijn ze lichter dan bijvoorbeeld glazen uit kunststof.

Design

Kinderen zijn soms meedogenloos hard voor hun leeftijdsgenootjes. En een kind met een bril vormt mogelijk een makkelijk slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat je kind zich goed voelt bij het ontwerp en de kleuren van de bril.

Voel je dat je kind niet helemaal tevreden is met de bril? Ga dan voor een ander exemplaar. Je wilt namelijk voorkomen dat je zoon of dochter wordt gepest. Of de bril stiekem afzet in jouw afwezigheid.

Vind een opticien in je buurt

Ben je van plan een (nieuwe) kinderbril aan te kopen? Raadpleeg steeds een opticien. Hij geeft je graag professioneel advies. Ook meet hij de gezichtssterkte van je kind, zodat jullie niet met een verkeerde correctie naar huis gaan.

Bij Belgoptic vind je snel en eenvoudig een opticien in je buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is je postcode ingeven. Vervolgens krijg je een overzicht van alle opticiens in je buurt.

https://www.belgoptic.be/nl/blog/brillen/kinderbril-tips