Wie is Wie
Image default
Bedrijven

Een rieten dak nemen

Rietendaken worden al erg lang gebruikt om huizen met te bedekken. Zo werden de rieten daken al gebruikt door de eerste bewoners van de gebieden in Nederland. Voorheen werden daken bedekt met stro, maar later ontdekten met dat het riet zorgt voor een waterdichte en warme dakbedekking. Sindsdien werd vooral riet gebruikt voor het bedekken van het dak in Nederland. Het was toen vooral de goedkoopste optie om je huis mee te bedekken en werd dan ook erg vaak gebruikt. Tegenwoordig vind je een rieten dak juist bij erg luxe en mooie huizen. Lange tijd zag je het weinig in Nederland, maar het rieten dak is terug in opkomst. Het heeft namelijk een hele mooie uitstraling en is daarnaast ook nog eens duurzaam.

Wanneer je er over twijfelt om een rietendak te nemen, is het belangrijk dat je weet waar je aan begint. Voor het plaatsen van een rieten dak, zullen rietdekkers ingehuurd moeten worden. Ze zullen een technische analyse doen om te kijken of het huis geschikt is voor het hebben van een rieten dak, dit is namelijk niet altijd zo. Na deze analyse wordt er gekeken hoe de dakconstructie gemaakt is. Zo wordt er gekeken naar de dakopbouw en hoe stijl de hellingshoek is van het dak. Wanneer de hellingshoek te plat is, kan het zo zijn dat het huis niet geschikt is voor een rieten dak dus het is erg belangrijk om hier op te letten. Het water kan dan niet goed genoeg weglopen en daardoor gaat het riet rotten.

Wanneer dit allemaal goedgekeurd is, kan er begonnen worden met het maken van afspraken en het aanvragen van vergunningen. Wanneer dit allemaal goedgekeurd wordt en allemaal goed geregeld is, kan er begonnen worden aan de bouw. De dakpannen zullen verwijderd worden en de dakconstructie zal open liggen. Daarna wordt het riet geplaatst.

http://rietwerk.nl