Wie is Wie
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een OR cursus draait om het beter leren communiceren

 

Vindt u het ook zo lastig om ‘nee’ te zeggen? In uw achterhoofd zegt een stemmetje dat u ‘nee’ moet zeggen wanneer iemand u een bepaalde vraag stelt, maar uit beleefdheid of om ruzie te voorkomen zegt u toch maar ‘ja’. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u het ‘nee’ zeggen moeilijk vindt. Gelukkig bent u hierin echt niet de enige. Toch is het lastig om als OR-lid moeilijk ‘nee’ te kunnen zeggen. Het is immers belangrijk om prioriteiten te kunnen stellen en goed met uw tijd om te kunnen gaan. Het is in dat geval zinvol om een OR cursus te volgen. Een OR cursus bestaat uit diverse onderwerpen, waaronder:

  • Tijdsdruk in relatie tot de Wet op de Ondernemingsraden
  • Doelen stellen, planning en agendabeheer
  • Assertief optreden, grenzen aangeven en bewaken

 

Tijdens een OR cursus leert u ‘nee’ te zeggen

Zoals u leest is een OR cursus dus een uiterst zinvol iets. Er worden nog veel meer onderwerpen besproken. Bovenstaand rijtje geeft alleen een indruk van de onderwerpen die onder andere aan bod komen. Na het volgen van zo’n cursus, bent u in staat om veel beter ‘nee’ te kunnen zeggen en beter voor uzelf op te kunnen komen. Eigenlijk draait de hele cursus om het goed leren communiceren. Communicatie is essentieel als lid van de OR.

 

Vraag een trainingsadviseur om meer info

Een OR cursus wordt u aangeboden in diverse verbanden. Het is mogelijk om individueel een dergelijke training te volgen, maar ook het volgen in groepsverband is een mogelijkheid. Gaat u liever voor een open-inschrijving, dan kan dat ook. In dit laatste geval dient u er wel rekening mee te houden dat u gebonden bent aan vaststaande tijden, data en inhoud. Vraag eens een trainingsadviseur om meer informatie betreffende deze vormen.

https://www.academy4-or.nl/