Wie is Wie
Image default
Zakelijke dienstverlening

Uw sprinklerleidingen aangetast door roest?

Het is aan te raden om in uw kantoor of woonruimte sprinklerleidingen te installeren, want zij vormen een prima blusmiddel tegen brand. Dit is wel alleen het geval, wanneer de installatie naar behoren kan werken. Aangezien een sprinklersysteem eigenlijk een slapend blussysteem is, kan het wel eens zijn dat er door vocht in de leidingen roestproblemen ontstaan. Over corrosieproblemen in uw sprinklerleidingen zal dit artikel gaan.

De oorzaak van roest in uw sprinklerleidingen

Er zijn meerdere oorzaken van corroderende problemen in uw leidingen. Het kan zijn dat het ingeschakelde installatiebedrijf de leidingen recht heeft aangelegd, terwijl deze eigenlijk schuin moeten aflopen opdat water hier niet in kan achterblijven. Daarbij kunnen bedrijven die werken met chemische middelen ervoor kiezen om schuim in de sprinklers te stoppen in plaats van water. Na een blusactie met schuim dienen de leidingen doorgespoeld te worden met water. Gebeurt dit niet, dan tast de achtergebleven schuimemulsie de leidingen aan. Laat u daarom in het onderhoud altijd begeleiden door adviezen van professionele bedrijven, zoals Fire Security uit Wortel, provincie Antwerpen.

Risico van roest

Wanneer de sprinklerleidingen in Antwerpen zijn dichtgeroest, brengt dit een risico met zich mee:

  • Voor de doorstroomsnelheid van het water. Deze wordt namelijk lager door de dunnere binnendiameter.
  • Voor de sprinklerkoppen, die eveneens verstopt kunnen raken.
  • Voor de leidingen zelf, want deze kunnen scheuren of barsten wanneer de wanden te dun zijn.

Dit alles kan als gevolg hebben dat uw sprinklerinstallatie dienst weigert, wanneer er een brand uitbreekt. Laat uw sprinklersysteem daarom altijd aanleggen door een professioneel bedrijf, die u bij de installatie al van adviezen en tips voorziet.

Onderhoud

Zorg daarnaast voor tijdig onderhoud aan uw sprinklerinstallatie. U kunt een onderhoudscontract afsluiten bij uw installatiebedrijf voor periodieke controle en financiële voordelen. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is aan te raden, want sprinklers kunnen wel tot 25 jaar meegaan wanneer ze goed onderhouden worden. Zo haalt u de meeste waar uit uw geld.

https://firesecurity.be/