Wie is Wie
Image default
Zakelijke dienstverlening

Heeft u voor uw bedrijf een advocaat ondernemingsrecht nodig?

Wanneer u denkt dat u juridische bijstand nodig heeft is het de vraag wat voor jurist u zou moeten inschakelen. Er zijn immer heel veel verschillende specialisaties op het gebied van recht. Wanneer u een advocaat nodig heeft voor een kwestie die uw bedrijf aangaat kunt u doorgaans het beste een advocaat ondernemingsrecht opzoeken. Maar wat behelst eigenlijk het vakgebied een advocaat ondernemingsrecht en wat kan deze betekenen voor uw bedrijf? Lees het onderstaande artikel wanneer u een advocaat ondernemingsrecht nodig heeft ten behoeve van uw bedrijf. 

Een advocaat ondernemingsrecht, wat kan deze betekenen voor uw bedrijf?

Een advocaat die zich heeft gespecialiseerd in ondernemingsrecht kan uw bedrijf bijstaan bij alles wat over de juridische kant van een onderneming gaat. Als u een kleine ondernemer bent, krijgt misschien alleen bij de oprichting of opheffing van uw bedrijf met deze jurist te maken. Doorgaans maken voornamelijk grotere bedrijven gebruik van de diensten van een advocaat ondernemingsrecht bij bijvoorbeeld fusies, overnames en geschillen met aandeelhouders. U kunt ook de hulp nodig hebben van een advocaat ondernemingsrecht wanneer u een verzoek wilt indienen voor een gerechtelijke reorganisatie. De advocaat kan u dan helpen om het verzoek voor de gerechtelijke reorganisatie op te stellen en ervoor te zorgen dat alle bijbehorende documenten op orde zijn. 

Wanneer kiest u voor hulp van een advocaat?

Wanneer uw bedrijf in een juridische kwestie verwikkeld raakt, is het zaaks dat de belangen van uw bedrijf zo goed mogelijk worden behartigd en dat u bedrijf zo positief mogelijk uit de bus komt. Wanneer u deze expertise niet in huis heeft doet u er verstandig aan om de hulp van een advocaat ondernemingsrecht in te schakelen waarmee u kunt voorkomen dat u bijvoorbeeld ergens mee akkoord gaat of iets doet wat niet rechtsgeldig is. Heeft u hulp nodig bij een gerechtelijke reorganisatie of een andere bedrijfskwestie, neem dan snel contact op met advocatenkantoor Caluwaerts Uytterhoeven.