Wie is Wie
Image default
Auto

Een auto leasen is vaak goedkoper dan kopen

Onderzoek van een bekend consumentenprogramma heeft onlangs aangetoond dat het in sommige gevallen voordeliger is om een auto te leasen dan deze nieuw te kopen. Daarbij werden verschillende aspecten meegenomen zoals de kosten van belasting en verzekering en de bedragen die je moet betalen voor een onderhoudsbeurt of wanneer er onverhoopt een probleem is of schade is ontstaan. In veel gevallen bleek het goedkoper om te leasen. Daar komt natuurlijk bij dat leasen het grote voordeel heeft dat je niet eerst hoeft te sparen voor een nieuwe auto of een persoonlijke lening hoeft af te sluiten met een gigantisch hoog rentepercentage.

Een persoonlijke lening is duur

Als je uitrekent wat je auto heeft gekost als je er een persoonlijke lening voor afsluit en die na laten we zeggen 36 of 48 maanden hebt afgelost, dan schrik je waarschijnlijk van wat je in totaal hebt betaald. Daar komen de kosten van onderhoud, belasting en verzekering nog bij. En als je de auto daarna inruilt krijg je er ook nog eens flink minder voor terug dan de oorspronkelijke aanschafprijs. Stel je wilt een Volkswagen Caddy leasen. Dan zul je ontdekken dat dat goedkoper is dan dat je deze auto nieuw aanschaft. Je kunt op het internet verschillende leasebedrijven vinden en de prijzen vergelijken. Daar kan soms een aardig verschil in zitten dus vergelijken loont zeker de moeite. Let wel op de voorwaarden, wat is wel en niet bij de leaseprijs inbegrepen.

Bij de leaseprijs is de brandstof niet inbegrepen

Let wel op als je een auto gaat leasen, dan is de prijs van de brandstof
in vrijwel alle gevallen niet inbegrepen bij de leaseprijs. Je kunt dus nog besparen door een zo goedkoop mogelijk tankstation te vinden waar je voordelig kunt tanken. Je kunt ook gebruik maken van een tankpas die door verschillende bedrijven wordt uitgegeven en waarmee je voordeliger kunt tanken. Informatie hierover is te vinden op het internet. De prijs van brandstof verandert regelmatig, dus het kan zijn dat je bij een tankstation dat eerst duurder was later toch goedkoper uit bent voor een volle tank.

http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen