Wie is Wie
Image default
Gezondheid

Botoxbehandeling tegen migraine

Botox is vooral bekend door de toepassing ervan in de cosmetica. Zo wordt botox gebruikt om rimpels in het gezicht te behandelen. Het wordt sterk uitgedund en in een heel kleine hoeveelheid geïnjecteerd in spiervezels en blokkeert dan de prikkeloverdracht tussen de zenuw en de spier, daardoor wordt de spier tijdelijk minder krachtig. De spierspanning wordt dus sterk verminderd en zo vervagen de rimpels.

 

Hoe kan botox dan helpen tegen migraine?

Migraine is een veel voorkomend type hoofdpijn. Het is een eenzijdige kloppende hoofdpijn en gaat vaak gepaard met misselijkheid en braken. Het kan meerdere dagen aanhouden en het dagelijks functioneren beïnvloeden. Migraine kan behandeld worden met specifieke migraine medicatie, maar soms kunnen ook deze medicijnen geen oplossing of alleszins geen blijvende oplossing bieden. Hoewel de specifieke oorzaken van veel vormen van hoofdpijn onbekend blijven, zijn er sterke aanwijzingen verhoogde spanningen in bepaalde spieren er een belangrijk aandeel in hebben. Voor deze spierspanningen kunnen botox fillers een oplossing bieden.

Om botox tegen hoofdpijn in te zetten, wordt er botox geïnjecteerd in de frons- en voorhoofsspieren. Over deze twee zones worden er 13 tot 15 prikjes verdeeld voor een goed resultaat. De spierontspannende werking van botox wordt na een paar dagen merkbaar en zorgt ervoor de de spierspanning rond het hoofd verminderd wordt waardoor de frequentie en de mate van de hoofdpijn afnemen. Naar het werkingsmechanisme hierachter wordt nog veel onderzoek verricht, maar het is bekend dat ongeveer 70% van de mensen met migraine baat hebben bij een botox behandeling. Er is een duidelijke verlichting van de klachten.

Een hoofdpijnbehandeling kost ongeveer €170,- en houdt gemiddeld 3 maanden aan, hierna beginnen de spieren weer langzaamaan actief te worden en is een nieuwe behandeling nodig. Na de behandeling is het effect na enkele dagen tot weken pas merkbaar, laat dus tijdig de behandeling opnieuw doen.

 

https://faceland.nl