Wie is Wie
Image default
Bedrijven

Wereld van de logistiek

De economie is in de loop der jaren veel veranderd. Een hoop sectoren hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt. En voor de sector logistiek geldt dit dus ook. Vroeger was het vaak een onderdeel van het bedrijf. Zij maakten producten en zorgde er voor dat deze het bedrijf uit gingen en bij de juiste bestemming kwam. Tegenwoordig is dat vaak niet meer het geval. De technologische ontwikkelingen in de logistiek hebben een grote impact gehad op hoe het er tegenwoordig aan toe gaat. Nieuwe ondernemingen zijn opgestaan en hebben de processen van de logistiek bijna geperfectioneerd. Hierdoor is het tegenwoordig mogelijk om een pakketje te bestellen dat dezelfde dag nog afgeleverd wordt. Dat was vroeger bijna niet voor te stellen. Doordat er ondernemingen zijn gestart die enkel bestaan uit werkzaamheden op gebied van logistiek hebben zij zich kunnen specialiseren. Verder zorgt de concurrentie er onderling voor dat elke logistiek bedrijf zichzelf moet gaan onderscheiden en daar weer moet op gaan focussen. Zo krijg je een markt dat zich razendsnel aan het ontwikkelen is.

De machines hebben daar heel erg bij geholpen. Zo kunnen machines pakketjes scannen en weten ze precies waar ze heen moeten. Sommige logistieke bedrijven zijn zelfs helemaal geautomatiseerd. Met name de orderpicking is bezig aan een snelle ontwikkeling doordat robots het nu kunnen doen. Computers weten hoe alles optimaal kan worden gedaan en dit zorgt voor een kostenverlaging van deze bedrijven. Daarnaast hebben ze ook veel minder personeel en zijn de personeelskosten ook veel lager.

Nog steeds zijner bedrijven die mensen in dienst hebben. En dit zal ook nog wel even zo blijven. Er zijn nog een hoop dingen die machines niet kunnen, dus zal er nog wel lange tijd een beroep moeten worden gedaan op de handen en hersenen van de mensen. Zo blijven er gelukkig genoeg banen over voor de mensen die het nodig hebben.

https://www.vpd.eu/