Wie is Wie
Image default
Vervoer en transport

Je auto verkopen aan een autobedrijf of particulier

❓❓❓Wat is nu beter… je auto verkopen aan een autobedrijf of particuliere koper? Beide hebben voor- en nadelen. Wij noemen ze allemaal op.

 

Verschil tussen autobedrijf en particulier

Het grootste verschil tussen een autobedrijf en particulier is dat het autobedrijf de auto koopt om door te verkopen en de particulier de auto koopt om er zelf in te gaan rijden. Een particulier zal een kleine beschadiging (gebruikerssporen) zoals een kras in de lak veel erger vinden dan het autobedrijf.

Gek genoeg kopen particulieren dezelfde auto zonder problemen van een autobedrijf want daar kunnen ze bovendien naar terug wanneer er iets mis is met de auto. Autobedrijven weten gebruikerssporen vaak ook vakkundig te camoufleren zodat je ze niet direct ziet. Auto’s worden grondig gepoetst en afgeleverd met een beurt. Dat is iets wat veel particulieren niet doen.

 

De beste prijs

Vaak krijg je van de particulier een betere prijs dan van een autobedrijf. Het autobedrijf moet immers de auto laten poetsen, een afleverbeurt uitvoeren, en geeft soms nog iets aan garantie. Om winst te kunnen maken moet er iets van de prijs af. Vaak gaan ze dus iets onder de vraagprijs zitten. Je auto verkopen rechtstreeks aan de particulier levert je meer geld op, maar ook vaak meer gezeur.

 

Niet snel verkocht

De auto verkopen aan een particulier gaat vaak minder snel. Je moet net tegen de juiste persoon aanlopen en de auto moet tevens ook bevallen. Hij moet er dus goed uitzien, prima rijden, en het onderhoud moet up to date zijn. Ook particulieren onderhandelen graag over de prijs. De aankoop is immers een privéaankoop en daarbij geven ze veel geld uit. Ze willen dus een zo goed mogelijk auto kopen voor zo min mogelijk geld.

Een ander risico bij de verkoop aan een particulier is dat hij niet komt opdagen op de gemaakte afspraak, of nog erger, terug komt met de auto nadat deze is gekocht omdat hij niet bevalt of een defect vertoont.

Defecten zijn altijd lastige dingen want je auto kan immers op ieder willekeurig moment kapot gaan, dus ook net na de verkoop. Het laatste waar je op zit te wachten is dat de koper plots voor je deur staat en de koop ongedaan wilt maken.

 

Verkopen aan een autoveiling

Steeds meer mensen maken gebruik van de autoveiling. Dit is namelijk een snelle en effectieve manier om van je auto af te geraken en toch een goede prijs te krijgen. Zelfs zonder keuring voor verkoop of met een defect kun je de auto via de autoveiling snel verkopen. Er zijn namelijk bijzonder veel autobedrijven bij de autoveiling aangesloten en al deze bedrijven kunnen een bod uitbrengen op jouw auto. Met de hoogste bieder kun je in zee gaan als je wilt. Bij de veiling krijg je namelijk het hoogste bod gratis in je mail en indien deze je bevalt dan kun je de auto direct verkopen aan het genoemde bedrag. Niet alleen is de veiling gratis, en kun je de auto gratis verkopen, maar wordt het voertuig ook bij jou thuis opgehaald.

 

https://besteautobod.be/

Gerelateerde artikelen

Eén adres voor opslag én vervoer van bevroren levensmiddelen

Taxi Rosmalen

Goedkoop van Almere naar Schiphol