Wie is Wie
Image default
Bedrijven

Je auto interieur reinigen

Veel mensen denken dat het reinigen van je auto interieur heel moeilijk is, maar dat is niet zo. Wel kan het je veel tijd kosten interieur auto reinigen. Daarom stellen veel mensen het poetsen van hun auto interieur altijd uit, ondanks dat ze vaak in de wasstraat te vinden zijn. De buitenkant van je auto is net zo belangrijk als de binnenkant van je auto dus het is belangrijk dat je deze ook goed schoon houd. Dat hoeft natuurlijk niet iedere week gedaan te worden maar probeer het wel een paar keer in de maand te doen.

 

Beginnen met het reinigen van je auto

Het interieur auto reinigen begint met het verwijderen van alle bekleding en het dashboard. Ook is het handig om alvast alle losse rommel te verwijderen van de grond. Dus pak een vuilniszak en dan is het tijd om te beginnen. Het handigste is om daarna te beginnen met het schoonmaken van je dashboard  en middenconsole, dit is namelijk de plek waar alle vingerafdrukken zich verzamelen. Hierdoor kan je auto interieur er snel vies uit zien en dat wil je natuurlijk niet. De producten die je ervoor kunt gebruiken zijn reinig middelen en doekjes die zacht zijn voor de materialen en effectief stof en vuil verwijderen. Het is handig om te beginnen met je dashboard en middenconsole omdat dan alle rotzooi wat er uit valt op de vloer terecht komt en dit later wordt gestofzuigd.

 

Autoruiten schoonmaken

Bij het interieur auto reinigen hoort ook het schoonmaken van je ruiten bij. Binnen en buiten kant zijn belangrijker. Aan de binnenkant heb je namelijk vooral last van vingerafdrukken, stof en vuil, door de luchtcirculatie valt dit allemaal neer op de ruiten en vooral de voorruit. Hierdoor kan je zichtbaarheid vermindert worden wat voor risico’s zorgt terwijl je rijd. Voor het schoonmaken van je ruiten gebruik je een speciale ruitenreiniger.

 

Autostoel bekleding en vloerbekleding schoonmaken

Zachte bekleding blijft altijd lastiger om schoon te maken. Bij leren bekleding kun je namelijk makkelijker poetsen. Bij interieur auto reinigen zijn er voor ieder soort bekleding speciale reinig producten te krijgen zodat je je vlekken er altijd goed uit krijgt. De vloerbekleding schoonmaken is vooral grondig stofzuigen. Probeer daarbij ook gebruik te maken van de verschillende hulpstukken. Als dit je allemaal wat te ingewikkeld is kan je je interieur auto reinigen ook door een bedrijf laten doen.