Wie is Wie
Image default
Mode en Kleding

Heb je een regenjas voor dames nodig?

Als je kast vol hangt met jassen, kun je je afvragen of je echt een regenjas voor dames nodig hebt. Misschien werkt een hoodie in een noodgeval, of je kunt een windjack dragen en er het beste van hopen. Geloof ons als we zeggen dat niets je zo droog houdt als een waterbestendige jas, en je zult blij zijn er een te hebben als het begint te gieten.

In tegenstelling tot een doorsnee jas heeft een waterdichte jas gesealde naden, een waterdichte buitenkant en ritsen, zodat hij regen volledig tegenhoudt. Omdat de jas geen vocht opneemt, blijf je warm en droog, zelfs als het hard gaat regenen. Je zult het verschil meteen voelen. Zoek een waterdichte jas met een verstelbare capuchon, zodat je je gezichtsveld kunt behouden terwijl je door de regendruppels raast.

Zonder iets dat voor de regen gemaakt is, stel je je garderobe bloot aan de elementen. Een dunne jas wordt doorweekt in een stortbui, en wat je eronder draagt (zoals je favoriete katoenen trui) zal ook drijfnat worden. Houd je lievelingskleren in goede conditie door ze tegen slecht weer te beschermen.

Voorkom uitgelopen mascara, weggespoelde foundation en rommelig haar door een regenjas met capuchon te dragen. Trek hem gewoon over je hoofd als je de eerste druppels voelt. Een ruime capuchon verknoeit je lokken ook niet zoals een hoed.

Een duurzame regenjas zoals die van Rains is van vitaal belang als je ergens woont waar het vochtig en koud is. Een katoenen jas zal je niet behaaglijk houden als het buiten tekeer gaat, en je zou zelfs gevaar voor onderkoeling kunnen lopen. Je blijft echter knus in een gevoerde regenjas.