Wie is Wie
Image default
Mode en Kleding

Welke schoen past bij wie?

Hoe laat ik met mijn schoenen zien wie ik ben?

Schoenen zeggen veel over het soort persoon dat je bent. Draag je bijvoorbeeld veel zakelijke schoenen dat insinueer je hiermee duidelijk dat je een zakelijk figuur bent. Misschien een ondernemer of heb je misschien een kantoorbaan zal er door andermans hoofd gaan bij het zien van jouw schoenen. Onbewust hebben we met zijn allen maar veel vooroordelen. Ook al ontkennen we deze vaak, ze zijn er nou eenmaal. Met het dragen van een bepaald soort schoenen draag je toch een beetje bij aan dit beeld. Dus de vraag die je jezelf eigenlijk moet stellen is: hoe wil ik dat iemand anders mij zou zien?

Welke schoen past bij wie?

Deze vraag is toch wel uitdagend en vooral moeilijk om algemeen antwoord te bieden. Desalniettemin zal ik het toch gaan proberen. Wanneer je bijvoorbeeld een echte kantoorbaan hebt zou ik gaan voor de zakelijke varianten. Zakelijkheid past dan eenmaal beter bij je levensstijl. Schoenen zijn namelijk een soort weerspiegeling van je eigen persoonlijkheid. Als je een kantoorbaan hebt maar je bent verder in het dagelijks leven heel informeel in je doen en laten zijn informele schoenen misschien weer beter. Het moet namelijk niet zo zijn dat je aan de hand van je baan of hobby een bepaalde categorie schoenen MOET kiezen. ‘alles mag, niets moet’ moet je maar denken. Er is niet echt een goed of fout bij het kiezen van de perfecte schoen voor jou. De enige fout die je wat betreft schoenen kan maken is dat je gaat voor schoenen waar je uiteindelijk niet gelukkig mee bent.

Waar koop ik deze schoenen dan het best?

Je kan schoenen natuurlijk zo een beetje op elke plek die je kan bedenken kopen. Maar wat nou precies de beste plek is valt nog weleens moeilijk te zeggen. Het is namelijk zo dat wanneer je schoenen koopt dat je zeker moet weten dat je de goede hebt. Voor dit geval zal ik zeker gaan voor een winkelbezoekje. In de winkel kun je namelijk gelijk al ondervinden of de schoenen wel of niet bij je passen. Bovendien kun je ook nog eens goed beoordelen of ze nou wel of niet lekker zitten. Waar je online lang op je bestelling moet wachten, kom je in een winkel binnen enkele minuten achter. Echter betaal je hier ook een meerprijs voor. Het is in een winkel namelijk vaak duurder dan op een webshop.