Wie is Wie
Image default
Bedrijven

De hond uitlaten doe je zo!

Als je een eigen trouwe viervoeter hebt, weet je natuurlijk dat deze een paar keer per dag even een stukje buiten moet lopen. Dit moet niet alleen gebeuren om een frisse neus te halen, maar ook voor noodzakelijke redenen. En geloof me als ik zeg dat je niet wil dat deze noodzakelijke redenen in de woonkamer gebeuren. Je begrijpt denk ik wel wat er bedoeld wordt. Dus een stukje lopen is zowel voor het baasje als voor de hond erg gezond. Dit moet echter wel veilig gebeuren, vooral als je in een drukkere woonwijk woont met veel verkeer in de buurt. Zorg er daarom voor dat jouw hond wanneer dat nodig is, altijd op de juiste manier aangelijnd is. Hiervoor zijn er natuurlijk meerdere mogelijkheden. 

Halsband

De meest klassieke manier om jouw hond aan te lijnen is natuurlijk met de halsband. Op straat en in het park zie je dit type dan ook het meest lopen, de halsband hond. De halsband is meestal ook de meest comfortabele manier om uw hond aan te lijnen. Dit komt doordat de halsband zoals de naam al een beetje weggeeft, alleen om de nek van de hond gaat. Hierdoor heeft jouw trouwe viervoeter nog genoeg bewegingsruimte tijdens het uitlaten. Bij de halsbanden kan je het zo gek maken als je wil. De prijsklasse hierin kan variëren van vijf tot ongeveer zeventig euro. De halsband kan in principe door elke hond gebruikt worden, behalve als de hond tijdens het uitlaten vrij veel trekt aan de lijn. In dat geval is het af te raden om jouw hond een halsband te laten dragen. Doordat de hond namelijk vaak veel kracht zet, komt dit allemaal op zijn nek te liggen. Hierdoor kunnen bij de viervoeter nekblessures ontstaan. 

Tuigjes

De andere optie die beter werkt voor de honden die veel kracht op de lijn zetten tijdens het uitlaten, is het tuigje. Een tuig gaat om de gehele borstkas van uw hond. Hierdoor wordt de kracht van de lijn tijdens het trekken van de hond verdeeld over het gehele bovenlichaam van uw viervoeter. Als je dus een vrij grote, sterke hond hebt die nog wel eens hard probeert weg te rennen, is een tuigje zeker aan te raden. 

Riemen

Of u nou voor een halsband of voor een tuigje kiest, in beide gevallen heb je een bijpassende riem nodig. Ook met de riemen kan je het zo gek maken als je wil. Er zijn brede prijsklassen hierin en er zijn ook vele soorten riemen. Zo is er de klassieke hondenriem die in verschillende lengtes aan te schaffen zijn. De rollijnriem is er eentje die je steeds vaker op straat ziet. Deze riem rolt de lijn automatisch op of uit, wanneer de hond beweegt. Erg makkelijk te gebruiken dus!