Wie is Wie
Image default
Woning en Tuin

Rietbekleding voor op uw dak

Als u al heel lang naar de pannen kijkt die op uw dak liggen is de kans groot dat je toe bent aan wat anders. Indien je is een keer iets eleganters op je dak wilt raad ik het aan om een rieten dak te overwegen. Een rieten dak geeft een warm en knus gevoel en heeft bovendien een liefelijke uitstraling die je tegenwoordig helaas te weinig ziet.

Een rieten dak moet worden gemonteerd door professionele rietdekkers. Zij voorzien je van het beste advies en de mogelijkheden voor jouw woning. Een rieten dak is gemaakt van natuurlijk materiaal en is duurzaam. Dit gecombineerd met een originele uitstraling zorgt ervoor dat een rieten dak heel veel voordelen heeft. Riet is hol en dit zorgt ervoor dat het werkt als een goed isolerende dak bekleding. Het houdt het huis koel in de zomer en zorgt ervoor dat de warmte niet ontsnapt in de winter. Het mooie van een goed geïsoleerd huis is dat het twee kanten opwerkt.

Net zoals ieder dak wordt het rieten dak geconfronteerd met verschillende weersomstandigheden. Regen, hagel, vorst, warmte, droogte, windstoten en vaak een combinatie van bovenstaande. Dit heeft invloed op het riet. Net zoals dakpannen wat grauw worden in de loop van je jaren gaat riet van een licht gouden naar lichtbruine kleur. Dit is niet te stoppen omdat het veroorzaakt wordt door het weer. Het goed verzorgen en onderhouden van het dak kan je zorgt ervoor dat dit proces afgeremd wordt. Het is belangrijk dat je het rieten dak jaarlijks controleert. Dit in het kader van duurzaamheid en lange termijn kwaliteit. Zo hoef je je niet druk te maken over de vraag: ‘Hoe lang gaat een rieten dak mee?’ De kosten van een rieten kap zijn moeilijk in te schatten en je kan makkelijk op het internet vinden of het voor jou rendabel is om deze investering te doen. Bekijk het nu op de site van een professional zoals rietwerk.nl

http://rietwerk.nl