Wie is Wie
Image default
Woning en Tuin

Mooie spullen van koper

 

Interieurartikelen van koper zijn prachtig om te zien en zijn super trendy op het moment.  Neem nou koperen lampen. Deze hebben een warme roodbruine kleur en een mooi glanzend oppervlak. Eén item van koper is prachtig in een moderne inrichting. Een echte eyecatcher als je een koperen hanglamp boven een eettafel ophangt. Met de juiste kleur eetkamerstoelen komt zo’n lamp helemaal tot zijn recht. Goede verlichting is goud waard en geven een woonruimte een sfeervolle uitstraling als de verlichtingspunten goed zijn gekozen. Met een koperen lamp is de inrichting helemaal af. Zeker als het gecombineerd wordt met grijs- en lichte roodtinten.

Koper herkennen

 

Echt koper is erg duur om aan te schaffen. Koper is een scheikundig element. Je herkent het aan de kleur en de klank. Er zijn weinig metalen die precies op koper lijken maar veel minder waard zijn. Je herkent echt koper vooral omdat het na verloop van tijd groen gaat uitslaan, oxideren. Dan is het tijd om te gaan poetsen. Echt koper heeft een rode kleur. Als je iets van geel koper hebt is dat messing (geelkoper) dat ook als koper wordt verkocht. Messing is een mix van koper en zink. Zuiver koper is vrij zwaar maar wel zacht denk maar aan koperdraad dat heel buigzaam is. Is het hard dan is het waarschijnlijk messing. Belangrijke bronnen van koper zijn mineralen, bijvoorbeeld azuren en malachiet. Belangrijke vindplaatsen van kopererts zijn Chili, Peru en de Verenigde Staten.

Goedkoop koper maken

Tegenwoordig is een lamp van echt koper onbetaalbaar. Daarom wordt koper nu op een goedkope manier gemaakt door RVS te bewerken met chemicaliën zodat het een mooie rode koperkleur krijgt. Zo worden deze lampen voor iedereen betaalbaar. Er zijn online prachtige exemplaren te koop en kunnen eigenlijk toegepast worden in elk interieur. Voor meer informatie is het verstandig om op diverse websites te kijken, veel websites hebben wel een plaats waar je de lampen “live”kan zien of anders is er de mogelijkheid om de lamp te retourneren wanneer hij tegenvalt.

http://www.koperen-lampen.nl/