Wie is Wie
Image default
Woning en Tuin

Een verstopping in huis oplossen

Een verstopping oplossen kan enige tijd duren, ook kan het hoge kosten opbrengen wanneer u het niet op de correcte wijze oplost. Een verstopping kan zich op vele locaties voordoen in uw woning. U kunt denken aan de riolering van uw woning, het toilet of de afvoer. En niet te missen het doucheputje. Een verstopping heeft verschillende oorzaken, maar weet u ook hoe u de verstopping oplost? Lees verder en kom erachter.

Welke verstopping heeft u?

Wanneer u een verstopping wilt oplossen moet u eerst weten met wat voor soort verstopping u te maken heeft. De echte hardnekkige verstopping is vaak te lastig te verhelpen voor de bewoners zelf, maar vaak is dit niet ter sprake. De meest voorkomende verstopping zijn vaak simpel te verhelpen, zolang u de juiste materialen gebruikt. De meest voorkomende verstoppingen zijn rioolverstoppingen, wc-verstoppingen, de afvoer en de doucheput.

Met welke materialen lost u gemakkelijk een verstopping op?

Een verstopping kunt u vaak zelf oplossen, maar u moet wel weten hoe dit moet. Een verstopping kunt u op meerde manieren verhelpen. U kunt gebruik maken van chemische vloeistoffen uit de supermarkt, maar er zijn ook andere manieren om een verstopping gemakkelijk te verhelpen. U kunt denken aan een trekveer, deze kunt u aanschaffen in de in de buurt gelegen bouwmarkt. De meest gebruikte hulpmaterialen zijn de vloeibare ontstoppers en de trekveer, u wordt aangeraden deze in huis te hebben. Zo hoeft u niet plots op zoek naar de materialen.

Waar kunt u hulpmaterialen aanschaffen?

Als u last heeft van een verstopping in uw woning moet u eerst weten welke materialen voor welke verstopping bedoeld zijn. Heeft u een verstopping in uw wc? Dan kunt u gebruik maken van een ontstoppingsveer, ook wel een trekveer genoemd. Het is duidelijk dat u geen trekveer kunt gebruiken bij een rioolverstopping. Wanneer u weet welke materialen u nodig heeft voor de verstopping, kunt u naar een dichtbij zijnde supermarkt. Een supermarkt verkoopt vloeibare ontstopping producten, zoals van het merk HG. Bij een plaatselijke bouwmarkt kunt u terecht voor materialen zoals de ontstoppingsveer.

Is de verstopping te lastig te verhelpen?

Als u zelf de verstopping niet kunt oplossen, zijn er lokaal vakmannen aanwezig. De lokale loodgieters zullen u vriendelijk te woord staan en de juiste informatie weergeven. Een aanrader is om eerst tips te vragen voordat u direct een loodgieter inschakelt. Een makkelijke klus kunt u namelijk ook gemakkelijk zelf. Kies pas voor een loodgieter als u het zelf niet kunt.

https://www.loodgieter-amsterdam.net/