Wie is Wie
Image default
Aanbiedingen

Verdien je wel genoeg? Softwareontwikkelaar!

software developer salary

Voor goed opgeleide (gemakshalve) softwareontwikkelaars met dergelijke werkervaring ligt het gebruikelijke salarisbereik tussen de 3500 en 4200 euro per maand. Dit is gebaseerd op 40 uur werk per week, niet op 36 uur (dit is hier het geval). Daarom was mijn eerste reactie dat ik niet gemakkelijk meer kon verdienen door elders slechts 4.100 euro te verdienen.

Maar dit is slechts een deel van het verhaal. Vergeleken met de meeste “traditionele” bedrijfstakken, zijn de arbeidsvoorwaarden van ICT gebaseerd op verschillende collectieve arbeidsovereenkomsten, wat betekent dat de lonen hoger kunnen zijn dan normaal en daarom een ​​opwaartse betekenis hebben. Daarnaast wordt er al geruime tijd geklaagd over het gebrek aan gekwalificeerde “developers” op de arbeidsmarkt en zijn er inderdaad voldoende vacatures. Als gevolg hiervan lijkt het erop dat softwareontwikkelaars de wereld van echte werknemersmarkten nog niet hebben betreden en de salarissen kunnen verhogen.

Maar dit hangt af van de mate waarin ontwikkelaars hun vaardigheden de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Door alle technologische veranderingen zoals big data en cloud computing loopt een groot aantal IT-medewerkers immers nog steeds het risico op werkloosheid. De IT-arbeidsmarkt deed het in januari goed. De kans van de een is groot, terwijl de dreiging van een ander groot is.

Als de vaardigheden van de ontwikkelaar nog steeds up-to-date zijn, dan zou het de komende tijd nog steeds mogelijk moeten zijn om vanaf een paar procentpunten te verbeteren, en dan is het raadzaam om hun opties elders te verkennen in plaats van elders. Graaf van Jinshan. Is dit echter niet het geval en is de kennis achterhaald, dan lijkt het gemakkelijk om te beseffen dat het salaris marktconform is, en om de gewenste verbetering te verkrijgen, moet je je eerst richten op omscholing. De vooruitzichten zijn de komende jaren rooskleurig.

Specifieke programmeertaal

Het salaris voor 36 uur per week werken is bijna 4.100 euro en je salaris is geweldig. In de markt ligt het salaris van ervaren softwareontwikkelaars tussen de 3600 en 4.000 euro. Over het algemeen is het salaris van een IT-organisatie hoger dan het salaris van een gebruikersorganisatie. In dit opzicht bent u bij ons aan het juiste adres.

Er zullen natuurlijk altijd organisaties zijn die meer kunnen verdienen. Sommige organisaties betalen immers “boven de markt”. In ruil daarvoor vereisen ze meestal dat werknemers bereid en in staat zijn om uitstekende prestaties te leveren. Je zult jezelf moeten afvragen of het bij jou past. Ik hoop trouwens dat ook dan nog de salarisstappen die je nog kunt uitvoeren relatief beperkt zullen zijn, niet meer dan 500 euro per maand.

U geeft aan dat er (wederom) voldoende vraag is naar softwareontwikkelaars in de markt. Ja, we hebben het ook gezien. We hebben echter niet de aanname gezien dat hogere salarissen (al) terugverdiend kunnen worden. Uit het jaarlijkse salarisonderzoek van Automatiseringsgids en Berenschot blijkt dat het salaris van softwareontwikkelaars de afgelopen jaren is gedaald. Een verklaring kan zijn dat veel specifieke programmeertalen die momenteel vereist zijn, speciale behoeften hebben. U kunt het beste inschatten of u een professional bent.

Vraag en aanbod spel

U wilt weten of u elders meer geld kunt verdienen. Dit kan het geval zijn. Dit is mede afhankelijk van bovenstaande factoren en het ‘spel’ van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in uw marktsegment. Zo is er op sommige gebieden, vergeleken met bestaande softwareontwikkelaars, meer vraag naar bekwame softwareontwikkelaars, en deze professionals vragen veeleisende gebruikers bij het overstappen. Ben jij een van deze mensen? Ben je pas binnen twee jaar in dienst, ben je volwassen? Ben jij een senior software engineer?

U kunt gemakkelijk vragen en antwoorden stellen. Je kunt ook collega’s van andere organisaties bekijken. Met behulp van hun informatie kunt u uw marktwaarde begrijpen. Bespreek in ieder geval je ontwikkeling en salarisvooruitzichten met je leidinggevende om te bepalen of het gras groener is.

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

https://www.webdeveloper.today/2022/06/git-commands-git-stash-git-commit-git.html

 

https://webdevelopmentapp.com/nl/development.html