Wie is Wie
Image default
Management

MBA in hospital and healthcare management

MBA met specialisatie in Hospital and Healthcare Management is een postdoctorale opleiding, die in verschillende openbare en particuliere instellingen in India wordt aangeboden. Deze cursus is gericht op het begrijpen van de problemen waarmee gezondheidszorgsystemen te maken hebben, en de vaardigheden die nodig zijn voor het perfect functioneren van de gezondheidszorgsector.

 

De belangrijkste onderwerpen die in deze cursus aan bod komen, zijn de beginselen van het beheer van gezondheidsdiensten, organisatiegedrag, beheer van materiaal en uitrusting, gezondheidseconomie en strategisch personeelsbeheer. 

 

Kandidaten die deze opleiding willen volgen, moeten in het bezit zijn van een bachelordiploma in een relevante discipline van een erkende hogeschool of universiteit met een minimumscore van 50%. Goede communicatieve vaardigheden en een aantrekkelijke persoonlijkheid zijn de belangrijkste kenmerken van de cursus. Check MBA Full Form 

 

De meeste hogescholen bieden toelating tot deze cursus op basis van de prestaties van de kandidaat in toelatingsexamens zoals CATe / MAT etc. Echter, er zijn een aantal hogescholen die toelating op basis van de prestaties van de student in de bachelor’s degree examens aan te bieden. De gemiddelde MBA Ziekenhuis en Healthcare Management kosten in rekening gebracht door hogescholen of universiteiten in India ligt ergens tussen de INR 30.000 en 4.00.000 per jaar. De vergoeding varieert afhankelijk van het type van de instelling. 

 

Verse afgestudeerden van de cursus kunnen gemakkelijk een gemiddeld salaris van INR 5.00.000 – 8.00.000 per jaar verwachten. Het salaris is evenredig met de opgedane ervaring in het vakgebied. Het aangeboden salaris neemt toe naarmate de ervaring in het betreffende vakgebied toeneemt.

 

Kandidaten met deze kwalificatie zullen in staat zijn om banen te vinden zoals Healthcare Manager, Ziekenhuis Administrator, Chief Operations Officer, Healthcare Advisor, en Compliance Officer etc. 

 

Dit programma biedt diverse carrièremogelijkheden. Afgezien van het zoeken naar banen, kunnen studenten er ook voor kiezen om hoger onderwijs te volgen in hun vakgebied. Ze kunnen kiezen voor hogere graden zoals PhD Gezondheidswetenschappen, PhD Ziekenhuisadministratie, enz.

 

De MBA Hospital and Healthcare Management cursus behandelt een verscheidenheid aan onderwerpen op het gebied van management met betrekking tot de gezondheidszorg. De belangrijkste details van deze cursus worden hieronder gegeven:

 

Dit is een postdoctorale specialisatiecursus in MBA, die studenten helpt bij het begrijpen van tactieken in marketing, financiën, human resources en operaties die nodig zijn in de gezondheidszorgsector. 

De cursus richt zich ook op de wettelijke en statutaire voorschriften die moeten worden gevolgd, en de verschillende kwesties die van invloed zijn op de gezondheidszorg organisaties.

Speciale aandacht wordt besteed aan rampenmanagement, organisatie en administratie van klinische en superspecialistische diensten, kwaliteitsborging voor ziekenhuizen, consumentengedrag, en onderzoeksmethodologie.

De MBA HHM syllabus omvat klassikaal leren en praktische oefeningen zoals workshops, case studies, seminars en stages die door de instellingen zelf en door vele gereputeerde ziekenhuizen en gezondheidszorgcentra worden aangeboden. 

Waarom een MBA Ziekenhuis en Gezondheidszorg Management?

Er zijn vele voordelen aan het kiezen van de MBA HHM cursus voor Post Graduation. De belangrijkste voordelen van deze opleiding worden hieronder beschreven:

 

Waarom Studeren

De cursus helpt bij het ontwikkelen van vaardigheden zoals kritische analyse en interpretatie van gegevens, het oplossen van problemen en het nemen van rationele zakelijke beslissingen, rekenwerk, communicatie, leidinggevende en leiderschapsvaardigheden.

Het curriculum is zo gevormd dat afgestudeerden worden omgevormd tot professionals die de taken kunnen uitvoeren in de gezondheidszorg organisaties, eerstelijnszorg trusts, en het ziekenhuis administraties.

Met een bredere doelstelling om wereldvrede te propageren en de gezondheid wereldwijd te verbeteren, kijken ziekenhuis en gezondheidszorg management toezichthouders naar maatregelen om operaties en procedures die in deze organisaties worden uitgevoerd efficiënt en kosteneffectief te maken, en ervoor te zorgen dat patiënten de beste soort empathie, zorg, en faciliteiten voor behandeling krijgen.

Naast het inzicht in de werking van multidimensionele organisaties in de gezondheidszorg, en de brug tussen business en healthcare management, kunnen afgestudeerden ook een diep inzicht verwerven in de verschillende uitdagingen waarmee de marketing- en organisatiefacetten van de industrie worden geconfronteerd.

Het praktische aspect van de cursus omvat de blootstelling aan de nieuwste technologieën in de medische wetenschap, op onderzoek gebaseerde innovaties in het assortiment van middelen, toepassing van managementtechnieken om tot optimale oplossingen te komen, en een gedetailleerd onderzoek van politieke, culturele en ethische zorgen met betrekking tot de gezondheidszorg.

Gezondheidszorg faciliteiten zijn drukke netwerken en dus, gezondheidszorg administraties hebben hectische schema’s, die goed leiderschap, controle en supervisie vaardigheden vereisen om administratieve procedures soepel te laten verlopen, waardoor deze cursus een perfecte manier is om het juiste pad te effenen om een carrière op te bouwen in de gezondheidszorg financiën, administratie, marketing, en beleid en informatie management. 


 

 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/