Wie is Wie
Image default
Dieren

Wat heb je nodig in huis voor je kat?

Als je een kat hebt, een trouwe viervoeter, een maatje met een staartje of hoe je hem of haar ook wil noemen, doe je alles voor hem of haar. Het is je alles. Of het nu een raskat is of een vuilnisbakje, een rode of een zwarte, een stoute of een luie; het maakt je niet uit. Je bent blij dat je kat of poes in huis is, dat hij of zij af en toe bij je komt kijken en dat je kopjes kunt verwachten als bedankje voor je aaien. Dit is je allemaal al genoeg, het is je dierbaar. Je wil je kat daarom zo goed mogelijk verzorgen. Dat valt te regelen, het is helemaal niet zo heel moeilijk. Je moet dan echter wel weten wat je moet doen om je kat te verzorgen. Dit is niet zo heel makkelijk, maar gelukkig heb je een mooie bron van informatie tot je beschikking; deze blog. We gaan je vertellen wat je nodig hebt in huis voor je kat.

Toegang

Als je een kat hebt, wil je je kat allereerst houden. Dat is de primaire gedachte achter een kat nemen. Hij of zij is er om te blijven en hier dien je dus allereerst voor te zorgen. Helaas zijn katten soms nogal eigenwijze en impulsieve wezens. Daarom kun je kiezen voor een kattenluik met microchip bijvoorbeeld. Je kattenluik herkent de chip van je kat, of die nu gechipt is of een chip aan de halsband heeft hangen maakt niet uit. Zodra het kattenluik de chip heeft herkent, wordt hij ontgrendeld. Je houdt hiermee de kat van de buren en andere ongewenste bezoekers buiten. Het is een hele veilige en simpele oplossing. Ook een regulier kattenluik is natuurlijk een optie, zo kan je kat altijd een wandelingetje maken en toch terug thuis komen wanneer hij of zij dat wenst te doen. 

Voer en drinken

Ook het voer is belangrijk voor je kat. Het juiste voer is van belang om je kat vitaal te houden. Je denkt misschien ‘Oh, dat standaard spul in de supermarkt zal wel volstaan’. Niets is minder waar, sommige katten kunnen dit namelijk slecht hebben. Kijk naar welk voer het beste geschikt is voor je kat en kijk vervolgens of dit goed valt bij je kat. Daarnaast hoort natuurlijk een bakje voor het voer, een bakje voor het drinken en drinken er ook bij. Zorg altijd voor voldoende.