Wie is Wie
Image default
Aanbiedingen

Hoe werkt een Dazenval?

Hoe werkt een Dazenval?

Een Dazenval, ook wel een dazenval of dazenval H-Trap genoemd, is een doeltreffend apparaat dat is ontworpen om dazen te vangen en zo de overlast van deze hinderlijke bloedzuigende insecten te verminderen. Het werkingsprincipe van een Dazenval is eenvoudig maar effectief en berust op de natuurlijke aantrekkingskracht van dazen tot bewegende objecten en warmtebronnen.

Visuele aantrekking

Een Dazenval maakt gebruik van visuele aantrekking om dazen naar het apparaat te lokken. Dit wordt meestal bereikt door een grote, zwarte bal aan een ketting te hangen. Dazen worden aangetrokken door de donkere kleur van de bal, omdat ze denken dat het een groot warmbloedig dier is waarop ze bloed kunnen zuigen. Deze visuele illusie zorgt ervoor dat dazen naar de val toe komen.

De warmtebron

Naast visuele aantrekking kunnen sommige Dazenval ook een warmtebron bevatten om de aantrekkingskracht te vergroten. Dit kan worden bereikt door een zwart oppervlak te gebruiken dat warmte van de zon absorbeert en uitstraalt, waardoor het lijkt alsof er een warmbloedig dier in de buurt is. Aangezien dazen warmtegevoelig zijn, trekken deze warmtebronnen ze nog meer aan en vergroten ze de effectiviteit van de Dazenval.

Het vangmechanisme

Zodra dazen naar de Dazenval worden gelokt, proberen ze op de bal te landen om hun bloedmaaltijd te krijgen. Echter, zodra ze de bal aanraken, reageren ze op de veranderde textuur en raken ze verward. Ze beginnen rond de bal te cirkelen, op zoek naar een plek om te bijten, maar ze kunnen geen bloed vinden. In plaats daarvan worden ze gevangen in het vangmechanisme van de Dazenval.

Kleefstrips

De meeste Dazenval hebben kleefstrips als vangmechanisme. Deze kleefstrips bevatten een kleverige substantie die de dazen vasthoudt zodra ze erop landen. Zodra de dazen vast komen te zitten op de kleefstrips, kunnen ze niet meer ontsnappen en worden ze gevangen in de val.

Conclusie

De werking van een Dazenval berust op de visuele aantrekking van dazen naar de zwarte bal en het vangmechanisme met kleefstrips. Door deze natuurlijke aantrekkingskracht te benutten, biedt een Dazenval een effectieve manier om dazen te vangen en zo de overlast van deze bloedzuigende insecten te verminderen. Het gebruik van een Dazenval is een veilige en milieuvriendelijke methode om ongestoord te kunnen genieten van buitenactiviteiten zonder last te hebben van dazenbeten.

https://www.antivliegenshop.nl/