Wie is Wie
Image default
Zakelijk

Checklist om uw thuiskantoor in te richten

Thuiswerken heeft zo zijn voor- en nadelen, u bent snel thuis uit uw werk (0 seconden) waardoor u meer tijd overheeft en u heeft al uw etenswaren altijd bij de hand. Toch is thuiswerken niet altijd even plezant en dat ligt vaak aan de mate van professionaliteit waarmee het thuiskantoor is ingericht. Veelal werkt men vanuit de living of vanaf de keukentafel hetgeen niet echt ergonomisch verantwoord is. Nu we weten dat de coronacrisis nog wel even zal duren is het tijd om uw thuiswerken naar het volgende niveau te tillen met een volwaardige thuiswerkplek. In deze blog geven we u een aantal tips om uw nieuwe thuiskantoor te upgraden. 

Aparte ruimte gebruiken of een bureau in de living?

In de ideale situatie heeft u een aparte kamer in uw woning waar u ongestoord kan werken, bijvoorbeeld een lege slaapkamer of goed verlichte zolder. Maar veel van ons hebben die luxe helaas niet en zullen het moeten doen met een bureau in de living. Wees u ervan bewust dat de living uw ontspanruimte is. Hier gaat u na een lange dag werken ontspannen en zitten met een kop thee of iets anders. Als u de living dan toch als werkplek moet gebruiken, gebruik dan slechts één kant of deel van deze ruimte als werkplek. Meng dus niet uw werk- en privé. 

Groen, groen, groen, dat moet ge doen

Groen is goed voor uw humeur, dat mag bekend zijn. Door een paar planten in en om uw werkplek te zetten verhoogt u de sfeer direct. Een goede sfeer in huis doet wonderen voor uw productiviteit. Daarnaast laat het u meer ontspannen werken hetgeen ook weer bijdraagt aan uw productiviteit. Planten zijn tevens goed voor de aanmaak van zuurstof, zoals u misschien weet is voldoende zuurstof essentieel om ons brein productief te laten functioneren. 

Ergonomisch werken om klachten te voorkomen

Ergonomisch werken is in veel bedrijven gelukkig de gouden standaard. Niet alleen werknemers hebben er baat bij, ook het bedrijf zelf plukt de vruchten van ergonomische werkplekken met zit sta bureaus en ergonomische bureaustoelen. Door een zit sta bureau afwisselend in verschillende standen te gebruiken werkt u productiever en gezonder. Veel mensen denken dat een zit sta bureau voornamelijk geschikt is voor staand werken maar door de instelling een aantal keer per dag te veranderen zult u ook gewoon zittend kunnen werken. De afwisseling van zitten en staan zorgt voor een betere doorbloeding van uw lichaam waardoor u meer energie overheeft en productiever werkt. 

Benut de reistijd die u overheeft en beweeg!

Bewegen is essentieel voor onze gezondheid. Helemaal als u dagen achtereen in dezelfde omgeving bent is het niet alleen fysiek maar ook mentaal gezond om er even tussenuit te gaan. Zelfs een korte wandeling door uw buurt kan u al dusdanig verfrissen dat u er weer even tegenaan kan. Advies is om per dag minstens één uur in de buitenlucht te verblijven. Zelfs als het koud is zal het u verrassen hoe goed u zich voelt als u weer terug bent.