Wie is Wie
Image default
Aanbiedingen

Zo ‘verdeel’ je de auto bij een echtscheiding

  tweedehands kopen en verkopen 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Bij een scheiding moet u een oplossing vinden voor de gezamenlijke auto. Als u het er niet eens mee eens bent, wordt de uitkering gedaan door een notaris of rechtbank. Tijdens uw huwelijk koopt u bij uw echtgenoot een auto. Bij het scheiden is het altijd de vraag wat te doen met de auto en wie het waar nodig overneemt.

Echtscheiding met wederzijds goedvinden

Als beide partijen akkoord gaan met een scheiding, kunt u een auto regelen. U kunt bijvoorbeeld afspreken dat een van u de helft van de prijs betaalt, of u kunt besluiten de auto te verkopen en de opbrengst te delen.

Vraag tijdelijk gebruik aan

Als u het er niet eens mee eens bent en de zaak aan de rechtbank heeft voorgelegd, kunt u de rechter toestemming vragen om de auto tijdelijk te gebruiken en te genieten. Strikt genomen kunt u zelfs vragen om een ​​auto te kopen die exclusief is voor uw echtgenoot. Vergeet niet dat u de gebruiksvergoeding later moet betalen.

Definitieve toewijzing

In de laatste divisie is het huwelijkssysteem waarmee je getrouwd bent erg belangrijk. Er moet worden bepaald of de auto het exclusieve eigendom is van een van u of tot de gemeenschap of ongedeeld eigendom behoort.

Als de auto van beide is, probeert de notaris hem eerst aan de ene echtgenoot toe te wijzen en krijgt de andere veel andere goederen en / of vergoedingen. Als dat niet werkt, kan de auto zelfs openbaar worden verkocht. Op dat moment kunt u ook een afspraak maken met een auto-notaris.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/auto-site/