Wie is Wie
Image default
Kinderen

Verschillende soorten schoenen voor baby’s

Als ouder sta je op een gegeven moment op het punt om de eerste schoentjes aan te schaffen voor je baby. Na een bepaalde periode kan je baby lopen en wordt het verstandig en leuk om nieuwe schoentjes te kopen. Nu is er een groot aanbod in kinderschoenen, maar ook in babyschoenen. Om een leuke en mooie keuze te maken, is het handig om eerst te kijken welke soorten schoenen er zijn en welke voor -en nadelen deze schoenen hebben. Dit is allemaal verder in deze blog te lezen.

Slofjes

Voor baby’s die proberen te lopen of net pas lopen zijn slofjes goed om aan te schaffen. Babyslofjes zorgen voor het warmhouden van de voetjes en zijn in tegenstelling tot andere schoenen ook vaak goedkoper. Daarnaast beperken de slofjes ook niet de ontwikkeling van je baby. Babyslofjes zijn flexibel en toch bieden zij stevigheid aan de voetjes.

Sneakers

Naast slofjes kan je ook leuke sneakertjes voor baby’tjes krijgen. Deze zijn in tegenstelling tot de slofjes een stuk sterker van materiaal en bieden dus ook meer stevigheid aan de voeten van je kindje. Nadeel is wel dat deze schoenen stugger zijn en niet handig zijn als je baby lopen nog niet goed onder de knie heeft. Er zijn veel leuke sneakers te krijgen op de markt. Ook is een voordeel van sneakers dat je als vader – zoon of moeder – dochter dezelfde schoenen kan maken. Zo kan je echt een mini-me maken. Mini-me is een echte trend tegenwoordig. Veel bekende mensen laten foto’s zien op social media met dezelfde kleding en schoenen als de kinderen. Het is zelfs zo dat verschillende partijen een mini-me pagina hebben waar je de collecties op kan vinden.

Sandalen

Babysandalen zijn ook populair tegenwoordig. Deze soort is vooral bedoeld als het weer meezit natuurlijk. Het voordeel van sandalen is dat ze de stevigheid kunnen bieden net als schoenen, en daarnaast ook luchtig zijn en dus niet zorgen voor zweetvoetjes.

Kinderschoenen kopen?

Als je kinderschoenen uiteindelijk gaat kopen is het goed om rekening te houden met de prijs van de schoenen. Een hoge prijs betekent niet automatisch hoge kwaliteit. Vaak is dit wel het geval, maar de duurste schoenen zijn vaak ook merkschoenen. Voor merkschoenen betaal je nu eenmaal meer geld dan andere schoenen. Verder is het belangrijk dat je goed kijkt wat de behoefte van je baby is. Is je baby al ver met lopen dan kan je wat stevigere schoenen aanschaffen. Is dat niet het geval? Dan kan je beter of slofjes aanschaffen of je baby nog even op antislipsokjes laten lopen.