Wie is Wie
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het opruimen en organiseren van je archiefkast

Archiefkasten zijn er voor het opslaan van allerlei soorten documenten, mappen of spullen die je niet in het zicht wilt hebben maar op een vaste overzichtelijke plek. Je hebt daarom ook een grote keuze in soorten kasten en oplossingen. De archiefkast is dus niet een vast soort kast met maar een functie. De kast heeft veel meer functies en zorgt voor rust op het kantoor en een veilig manier van belangrijke zaken bewaren.

 

Om een archiefkast goed te organiseren is het belangrijk zicht te hebben op je behoefte aan opslag. Wil je vooral mappen opslaan, zijn het meer losse papieren of lopende zaken omdat je bijvoorbeeld met projecten werkt. Weten waar je behoefte ligt is dus bepalend om een archiefkast goed in te richten. 

Algemene archiefkasten

De algemene archiefkasten bieden plek voor mappen en losse spullen. Zeker als je deze op een gecombineerde manier wilt opbergen en toch het overzicht wil hebben zijn de kasten een prima keuze. Omdat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over de wijze waarop al je gegevens opgeslagen worden.

 

Bij het kiezen van een archiefkast heb je de keuze uit verschillende soorten sluitwerk. Welke je kiest is deels afhankelijk van de ruimte die je hebt. Wanneer ruimte geen probleem is kies je bijvoorbeeld voor de openslaande deuren. Deze bieden volledig overzicht en gaan makkelijk open. 

 

Heb je minder ruimte dan zijn roldeuren, vouwdeuren of schuifdeuren een perfecte oplossing om alles op te slaan. Deze nemen geen extra ruimte in beslag en zorgen dat je alles netjes kunt opbergen.

Teken archiefkasten

Heb je vooral te maken met bouwtekeningen of andere vormen van technisch tekenwerk dan wil je deze natuurlijk zonder teveel vouwen netjes opslaan. Een tekenkast kan dan echt de uitkomst bieden. Waarbij je zelf de keuze hebt tot het aantal laden die je wenst. 

 

De tekenkast heeft doorgaans een aantal lades waarin je grote vellen papier (denk aan de bouwtekeningen) kunt opbergen. 

Meer laden archiefkasten

Wanneer je met cliënten werkt is het opslaan van documenten in mappen niet praktisch. Je kunt er dan beter voor kiezen om een meer lade archiefkast te kopen. Je kunt deze dan per cliënt of dagdeel inrichten. Waardoor je absoluut een goed overzicht hebt van alles dat met een specifieke cliënt te maken heeft. Deze kasten bieden voldoende ruimte voor het opbergen van mappen en documenten op A4 formaat.

Locker archiefkasten

Tot slot de locker archiefkasten voor het opbergen van met name persoonlijke spullen. Die niet thuishoren op de werkplek. Door het kiezen voor lockers behoud je dus het overzicht en een neutrale uitstraling richting klanten. Daarnaast bieden lockers de functie om alles op een veilige manier op te slaan. Zo voorkom je dat spullen kwijtraken of gestolen worden als het een in en uitloop van klanten betreft.

 

Nu je precies weet welke documenten je kunt opbergen is het vinden van de perfecte kast een fluitje van een cent. Zodat jij alles kunt opbergen dat je netjes en op een vooral veilige en overzichtelijke plek wilt bewaren.

externalimage

https://www.archiefkasten-shop.be/