Wie is Wie
Image default
Tweewielers

Scooterhelmen

Je kunt niet veilig met jouw scooter de weg op zonder degelijke scooterhelm. Je moet uiteraard wel de juiste scooterhelm kopen. Welk model is het beste voor jou geschikt, en waar moet je zeker op letten? Lees snel verder voordat je een helm gaat bestellen!

Keuze uit drie scooterhelmen

Er zijn drie soorten scooterhelm met verschillende eigenschappen, dit zijn:

De jethelm met een open gezicht en alleen bescherming van de schedel. Het is niet de meest veilige scooterhelm, het is wel comfortabel voor op veilige wegen en op lagere snelheden. Voor een snorscooter kun je ook een jethelm kopen, een helm is niet verplicht voor snorscooters maar het biedt wel een stukje extra veiligheid.

De systeemhelm is een scooterhelm die wel het hele hoofd omsluit maar het deel bij de kin is op te klappen. Dat is voor kortere ritten erg praktisch. De helm opzetten en afzetten gaat makkelijk, en je rijdt toch heel veilig. Als je veel korte ritten maakt, en je wilt goed beschermd de weg op kun je het beste een systeemhelm kopen.

De integraalhelm omsluit het hele hoofd en biedt de meeste veiligheid. Omdat deze helm uit één deel wordt gemaakt kan het een grote impact weerstaan. Het duurt wel iets langer om dit soort scooterhelm op- en af te zetten. Daarmee is deze helm met name voor langere ritten geschikt. Voor de hoogste mate van veiligheid moet je zeker een integraalhelm kopen.

Eerst meten, dan een helm kopen

Ongeacht welk type helm je gaat aanschaffen, zorg er wel voor dat je de juiste maat in huis haalt. Naast de aanduiding in S, M, L en XL staat er bij de meeste scooterhelmen ook een aanduiding in centimeters. Meet jouw hoofd op de juiste wijze op en je weet zeker dat de helm perfect past. Een goede scooterhelm mag niet teveel speling hebben, maar moet ook zeker niet te strak zitten. Met kopen op afstand via internet heb je altijd retour garantie, zolang je de helm niet in gebruik neemt. Kies het juiste model, meet jouw hoofd op en ga snel jouw favoriete scooterhelm kopen!