Wie is Wie
Image default
Management

inspiratie voor een interactieve team training met kleur als verbindende factor

Kleurrijke training voor medewerkers verffabriek

“Wij, werknemers van een verffabriek zoeken een kleurrijke training”. Deze oproep kwam ik tegen facebook. Interessant, dacht ik meteen! Want, als vertegenwoordiger van het leefstijlconcept LifeStyle by Yv’s, zag ik direct kansen. Om je hierin mee te nemen, wellicht even een korte introductie. We geloven dat je als mens pas succesvol kunt zijn als je fit bent, je presenteert zoals je bent en in staat bent goed met anderen te communiceren. Om dit te ontwikkelen bij mensen hebben we een aantal concepten, zoals:

  • Kledingadvies, bestaande uit een stijl- en kleuradvies
  • Team trainingen, met de thema’s vitaliteit, communicatie en persoonlijk presentatie
  • DISC team trainingen, puur gericht op het verbeteren van de onderlinge communicatie

Kledingadvies: Welke mogelijkheid zag ik?

Een kleurrijke training, zoals de medewerkers van de verffabriek stelden, past perfect bij een kledingadvies. Want, zonder kleur geen kleding en visa versa. Een kleurenanalyse maakt altijd onderdeel uit van een kleuradvies. Op basis van iemands uiterlijke kenmerken kun je immers pas bepalen welke kledingkleuren iemand goed staan en zijn of haar persoonlijkheid versterken. En hoe plaats ik dat dan in combinatie met Disc?

DISC Team Training

Wat we ook doen is het geven van DISC team trainingen, puur gericht op het verbeteren van de onderlinge communicatie. En hierin spelen kleuren ook een belangrijke rol. DISC werkt namelijk zo: Elke type, en er zijn er 4, wordt gepresenteerd aan de hand van een bepaalde kleur. Bij DISC onderheiden we 4 kleuren: Rood, Geel, Groen en Blauw. Elke kleur vertegenwoordigd een persoonlijkheidstype, welke weer gekoppeld zijn aan bepaalde voorkeursstijlen op het gebied van communicatie. In een DISC team training geven we inzicht in deze types, communicatiestijlen en brengen we types bij elkaar. Een DISC team training is dus een perfect idee voor een teambuilding!

DISC profiel als randvoorwaarde voor een DISC team training

Om de samengestelde training tussen een kleuradvies en een disc team training effectief te kunnen geven, is een persoonlijk DISC profiel noodzakelijk. Zo’n disc profiel is makkelijk te krijgen door invullen van een 20 minuten durende vragenlijst. Het persoonlijke disc profiel vormt de basis van de training.

 

http://style-by-yvs.nl/lifestyle-by-yvs/