Wie is Wie
Image default
Management

Het overzicht als eigen ondernemer

Het klinkt leuk, maar als je eigen ondernemer wilt zijn komt er veel meer bij kijken dan alleen maar je diensten leveren aan anderen en of zoveel mogelijk winst uit je onderneming halen. Na regen komt zonneschijn wordt er gezegd en dat is ook daadwerkelijk waar. Zodra je je eigen administratie op orde hebt, denk hierbij aan de personeelsadministratie, voorkomt dit een hoop extra werk achteraf. Alleen heb je hoogstwaarschijnlijk hier niet altijd tijd voor of zin in.

Om toch je eigen administratie zo gemakkelijk mogelijk te maken zijn er diverse vormen van salarissoftware te vinden. Dit kun je zelf aanschaffen of met hulp van een extern bedrijf gemakkelijk en snel regelen. Het is niet meer nodig om zelf de loonberekening te maken en/of te controleren. Dit scheelt niet alleen een hoop tijd maar ook veel uitzoekwerk. Het is namelijk niet altijd even simpel om deze berekeningen kloppend te maken. De oorzaak hiervan kan zijn  de Cao’s en/of de diverse bedrijfstakregelingen. De diverse softwareprogramma’s voor het bijhouden van de salarissen is meestal al te gebruiken zodra u 1 werknemer in dienst hebt.

Het ondernemerschap zit in je zeggen sommige mensen. Zodra je de zaakjes op orde hebt kun je de focus volledig leggen op hetgeen waar je goed in bent dus waar je specialisatie ligt.  Efficiëntie en gebruiksgemak van de software die je hierbij kunnen helpen zorgen voor een uitkomst. Zodra je laat blijken naar je klanten dat je de tijd voor ze hebt en de volledige aandacht aan ze kan geven die ze verwachten zullen ze sneller bij je terugkeren in de toekomst. Tijd is geld en zodra je het overzicht kan behouden met zo min mogelijk extra tijd erin kun je als ondernemer je meer richten op de markt waar je goed in bent. Overzicht biedt dus zonneschijn.

http://www.cbbs.nl/