Wie is Wie
Image default
Relatie

Hoe maak ik contact met iemand op een datingsite?

 

Veel mensen die op zoek zijn naar een relatie kennen het gevoel wel. Je vindt iemand interessant, maar hebt geen idee hoe je met iemand in contact kunt komen. Sterker nog, hoe leuker je iemand vindt hoe lastiger het is om een normale zin te produceren. Op bijvoorbeeld een religieuze datingsite gaat het contact net even makkelijker. Je kunt even rustig nadenken voordat je een bericht terug stuurt. Veilig vanachter je PC of Smartphone is de druk om het juiste antwoord of vraag te stellen net even minder hoog. Als je dan toch iets zegt wat de ander niet bevalt moet je maar denken dat er nog tientallen andere singles bereid zijn om met jouw contact te hebben. Niks moet dus op een datingsite, maar er zijn vele mogelijkheden!

 

Een eerste echte afspraak maken

Wanneer je een leuk contact hebt opgebouwd via een datingsite wil je die persoon vast wel eens in het echt zien. De meeste mensen zullen de voorkeur hebben om af te spreken in een openbare gelegenheid. Dit geeft voor veel mensen namelijk een veilig en betrouwbaar gevoel. Je kunt bijvoorbeeld afpreken om samen iets te gaan eten of iets actiefs te gaan doen zoals midgetgolfen, bowlen of lasergamen. Dit is dus geheel afhankelijk van je eigen voorkeuren. Ga wel iets doen wat jullie beiden leuk vinden. Een verrassing is natuurlijk leuk. Maar niet iedere veertig plussers heeft zin om te gaan lasergamen als ze een romantisch diner verwachten.

 

Bedenk van te voren waar je het over kunt hebben

Veel afspraakjes zijn moeizaam verlopen doordat er veel stiltes in het gesprek vielen. Zorg ervoor dat dit niet gebeurt door je van tevoren eens goed te bedenken welke onderwerpen je kunt bespreken. Misschien verloopt het gesprek wel heel natuurlijk en is dit geheel niet van toepassing. Maar door gespreksonderwerpen te hebben valt een gesprek niet stil en kun je dit pijnlijk moment voorkomen. Meer over internet daten vind je op www.dating-start.nl!