Wie is Wie
Image default
ZZP

Waarom een op maat gemaakte website kostbaar is

Waarom een op maat gemaakte website kostbaar is

 

Veel mensen zitten graag voor een dubbeltje op de eerste rij. Dat is op zich niet vreemd. Waarom zou je teveel betalen voor een website als het ook goedkoop kan. Echter, mag je hoogstaande kwaliteit verwachten als je weinig wilt betalen? If you pay peanuts, you get monkeys zegt men ook wel. Ga je voor kwaliteit en wil je graag dat de website helemaal aan jouw wensen voldoet? Kies dan voor een website op maat.

De reden waarom een website op maat kostbaar is, is natuurlijk de tijd die een developer in het maken van de site moet steken. Als alles op maat moet worden gemaakt ben je gewoonweg duurder uit. Een website op maat laten maken is dus kostbaar, maar je krijgt er vaak wel een unieke website voor terug. Het is geen dertien in een dozijn website. Dit laatste is vaak wel het geval als je kijkt naar het aanbod.

Kiezen voor een lay-out


Bij een website laten maken op maat begint een developer als eerst met de lay-out / het design van een site. Het design vormt de basis en de basis dient goed te zijn. Zonder goede basis geen goede website. Alvorens je iemand je site laat bouwen is het belangrijk om goed zijn of haar portfolio te bekijken.

Stel jezelf de volgende vraag: vind ik de websites die door deze developer zijn gemaakt echt mooi? Eventueel kun je bekenden vragen of zij ook naar het portfolio willen kijken. Overigens bestaat er wel een verschil tussen een designer en een developer. Een developer is meestal een programmeur. Deze kunnen soms ook lay-outs maken, maar het zijn meestal niet de meest creatieve mensen. Uitzonderingen daargelaten.

Je kunt eventueel ook zelf schetsen maken en deze doorsturen naar de designer. Op basis van je schetsen is de kans groot dat je de lay-out krijgt die je wenst. Nadat je de lay-out hebt goedgekeurd kan worden begonnen met de bouw van de website.

 

https://kmowebdiensten.be/diensten/website/