Wie is Wie
Image default
Geschenken

Trouwringen uitkiezen met deze tips

Voor de meeste mannen en vrouwen is het uitkiezen van een trouwring een van de moeilijkste opdrachten tijdens het plannen van huwelijk. Want dit sierraad draagt uw partner voor de rest van zijn/haar leven. Het is dus een belangrijke beslissing.

Om te vermijden dat u een foute keuze maakt, hebben we op deze pagina een handvol tips verzameld om de perfecte trouwringen te vinden. Lees snel verder en contacteer ons als u nog vragen heeft.

– – – – – –

Doe wat opzoekwerk

Trouwringen kopen? Laat u inspireren. Ga online op zoek naar trouwringen en vergelijk de verschillende modellen. Op deze manier heeft u een beter beeld van het aanbod en weet u wat u mooi vindt en wat niet. Sommige koppels verkiezen nu eenmaal een heel sobere trouwring, terwijl andere dames en heren voor een heel opvallend ontwerp kiezen. 

Denk aan uw budget

Een huwelijk plannen is een kostelijke zaak. U bent al gauw enkele duizenden euro’s kwijt. Maak dus op voorhand een budget voor alle uitgaven, ook de trouwringen. Want het is geen goed idee om uzelf financieel pijn te doen om toch maar uw droomhuwelijk te bekostigen. Een ring hoeft trouwens geen fortuit te kosten, want er zijn al mooie exemplaren vanaf 350 euro. 

Passen en aanpassen

Een trouwring online bestellen kan zeker. Maar zorg ervoor dat u de mogelijkheid heeft om die nadien aan te passen, zodat die perfect rond uw vinger past. Een te kleine ring zit niet comfortabel en een te groot model kunt u weleens kwijtraken. De meeste juweliers voorzien een gratis aanpassing op basis van uw ringmaat. 

Combinatie met andere sieraden

De kans is groot dat de bruid ook andere sieraden draagt tijdens het huwelijk. Het is altijd een goed idee om die af te stemmen op de trouwring. De meeste juweliers kunnen ook halskettingen, armbanden en oorbellen in dezelfde stijl aanbieden. Die maken uw kledij helemaal af.

Denk aan de trends

Elk jaar zijn er wel een paar huwelijkstrends. Dit jaar zien we bijvoorbeeld een opmars van trouwringen in wit goud. Het klassieke gele goud verdwijnt een beetje naar de achtergrond. Zilver wordt doorgaans niet genomen voor een trouw, want dat is misschien net iets te alledaags.

Laat u adviseren

Wij twijfelt over de beste keuze laat zich best adviseren door de juwelier. Want deze professional kan aan de hand van enkele vragen meteen het perfecte model selecteren. Wees dus niet bang om een beetje hulp te vragen.

Verzekering

Al gedacht aan een verzekering? Vooral koppels die een dure, luxueuze trouwring kopen sluiten hiervoor een verzekering af. Dan zijn ze beschermd tegen verlies en diefstal. Deze extra bescherming zorgt voor gemoedsrust.