Wie is Wie
Image default
Internet

Is een zomerschool iets voor jou?

Zomerschool, je hebt er vast wel eens van gehoord. Het klinkt suf en alleen toegankelijk voor de echte studiebollen, echter biedt een zomerschool juist de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, zowel jouw kennis als jouw sociale vaardigheden. Op een zomerschool zul je namelijk in contact komen met nieuwe mensen. Dit betekent dat je wellicht uit je comfort zone zal moeten stappen. Echter is uit je comfort zone stappen wellicht de beste manier om te leren en jezelf te ontwikkelen. 

Wat biedt een zomerschool? 

Een zomerschool biedt de mogelijkheid om de betreffende omgeving te leren kennen en om wellicht in contact te komen met nieuwe culturen. Dat ligt eraan of je een zomerschool in eigen land of in het buitenland wil gaan volgen. Denk goed na voor je aan een zomerschool begint wat je precies wilt leren, zodat je geen spijt krijgt van jouw keuze. Stel doelen die je wilt behalen door middel van de zomerschool en ga doelgericht aan de slag. 

Een zomerschool in China

Wellicht is https://www.shanghaisummerschool.org/ iets voor jou. Op deze zomerschool kom je in contact met de cultuur van China. Op de zomerschool zul je in contact komen met nieuwe mensen, een nieuw soort onderwijs, een nieuwe taal, nieuwe kansen enzovoorts. De Chinese taal zal iedere morgen 3 uur onderwezen worden, waardoor jij een basis Chinees kent als jij terugkeert naar je eigen land. Ook zal je de stad Shanghai verkennen en zul je een kijkje nemen in de hoogste wolkenkrabbers. 

Als jij doelgericht aan de slag gaat en goed uitzoekt wat je wilt leren, zoals de Chinese taal en de Chinese cultuur als voorbeeld, dan hoeft een zomerschool alles behalve saai te zijn. Ga goed voorbereid, lees je in over de cultuur, normen en waarden. Dit kunnen de gasten in het betreffende land altijd waarderen namelijk. 

https://www.shanghaisummerschool.org/