Wie is Wie
Image default
Hobby en vrije tijd

Waar komt speeddating vandaan?

Waar komt speeddating vandaan?

Over het ontstaan van speeddating

Speeddating bestaat al langer dan je denkt!

Het concept werd eind de 20e eeuw al door de Amerikaanse rabbijn Yaacov Deyo bedacht om Joodse vrijgezellen aan een partner te helpen. De eerste speeddate in Peet’s Coffee & Tea in Beverley Hills bleek een gigantisch succes en al snel was heel Amerika in de ban van deze vernieuwende methode om snel en op speelse wijze mensen te leren kennen.

In het jaar 2000 bleek speeddating zelfs een van de snelst groeiende trends. Daar hebben populaire tv-series zoals iks-iks-iks and the City, Frasier en The L-word, waarin speeddating meermaals aan bod kwam, trouwens vast ook iets mee te maken.

Sindsdien heeft speeddating enkel maar aan populariteit gewonnen en tegenwoordig is speeddaten niet alleen in de States, maar ook in Europa bijzonder populair. Speeddates in de klassieke vorm, maar ook speeddate avonden voor holebi’s, 50+’ers en andere specifieke doelgroepen worden op regelmatige basis georganiseerd.

Het concept wordt tegenwoordig zelfs regelmatig toegepast in de zakenwereld voor onder andere jobbeurzen en networking events.

Speeddating in Vlaanderen?

Ook in Vlaanderen is speeddating bijzonder in trek. Elke week wordt er wel een speeddate georganiseerd door Speeddating Vlaanderen in Antwerpen, Gent, Leuven, Hasselt, Brugge, Mechelen, Meise (Brussel) of de Kempen

Ook jij kan dus gaan speeddaten in de buurt en op ludieke wijze tijdens een informeel avondje uit spontane singles leren kennen!

Bezoek de website voor meer informatie : Waar komt speeddating vandaan?