Wie is Wie
Image default
Gezondheid

Vitamine D? Dat is pas belangrijk!

Vitamine D? Dat is pas belangrijk!

Lekker op vakantie gaan naar een warm land en genieten van de zon. Het is zowaar goed voor je, want wij komen het meer dan genoeg tekort in ons koude kikkerlandje. Ik heb het over vitamine D. Vitamine D wordt aangemaakt in jouw lichaam door middel van zonlicht en zoals bekend hebben wij dit in Nederland maar weinig. Teveel zon is natuurlijk ook niet goed voor je huid, maar meestal als iets teveel is, is het niet goed. Daarom moet je daar een middenweg in vinden. Veel Nederlanders hebben dus een tekort aan vitamine D wat leidt tot vermoeidheid, pijn aan de botten en erge spierkrampen. Gelukkig zijn er bedrijven die ons nu willen helpen en ons vitamine D tekort positief willen stimuleren.

Topvitamins.nl is zo’n website die heel veel voedingssupplementen verkoopt waaronder vitamine D. De website is erg makkelijk te gebruiken en heeft een erg groot assortiment aan supplementen. Dit zijn vaak vitamine D vervangers en is erg belangrijk voor de mens om gezond en fit te voelen. Er wordt vaak gesproken van een ‘winterdepressie’, dat komt voort uit het tekort aan vitamine D wat mensen hebben en daarom voelen ze zich vaak lusteloos door een gebrek aan zonlicht, wat dus een tekort is aan vitamine D.

De laatste jaren is er uit steeds meer onderzoek gebleken dat een tekort aan vitamine D kan leiden tot het ontstaan van verschillende vormen van kanker. Prostaat-, borst- en darmkanker zijn vormen ervan die kunnen ontstaan door een tekort aan vitamine D. Dit is natuurlijk erg schokkend nieuws en daarom is het van belang dat we ons lichaam goed verzorgen en toch wel vitamine D moeten binnenkrijgen in ons lichaam. Dit komt onze gezondheid ten goede en maakt de kans op ziekte kleiner.

Vitamine D blijkt dus erg belangrijk te zijn voor onze gezondheid en zouden we allemaal genoeg van binnen moeten krijgen met behulp van supplementen. Natuurlijk is zonlicht ook erg goed, maar alle beetjes helpen, dus denk aan je gezondheid en zorg ervoor dat jij jouw vitamine D binnenkrijgt!

 

Bezoek de website voor meer informatie : Vitamine D? Dat is pas belangrijk!