Wie is Wie
Image default
Vakantie

Visum aanvragen Turkije

Visum aanvragen Turkije

Het stempeltje in het paspoort
Iedereen die naar Turkije is geweest kent het wel; het stempeltje in het paspoort.
Wanneer u naar Turkije gaat, is het u misschien niet ontgaan dat u een visum nodig heeft. Het visum voor Turkije is in ieder geval verplicht voor Nederlanders en Belgen. Het is noodzakelijk om het land binnen te mogen. Zonder het visum komt u dus niet binnen. Voorheen was het visum Turkije 15 euro en op het vliegveld te kopen. Dit is nog steeds het geval echter, zijn de kosten 25 euro geworden. De lange wachtrijen op het vliegveld begonnen een ergernis te vormen.

E visum Turkije
Omdat de wachtrijen op een gegeven moment zo druk en lang werden, moest er een oplossing worden gezocht. De oplossing is er sinds dit jaar; het e-visum. Het e-visum is online aan te vragen. U kunt rustig op uw gemak het visum aanvragen. De voordelen van het e-visum zijn onder andere dat u niet op het vliegveld in de rij hoeft te staan. De kosten van het e-visum Turkije zijn € 24,95 bij een bemiddelaar. Indien u het visum direct bij de Turkse overheid aanvraagt, betaalt u $ 20.70.

Het aanvragen
U kunt uw visum al binnen 5 minuten aanvragen. Als eerst is het belangrijk te weten dat u uw paspoort of ID-kaart bij de hand moet houden. Uw identiteitsbewijs moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Turkije. Wanneer u al de benodigde gegevens heeft ingevuld, kunt u de aanvraag controleren. Als uw aanvraag voldoet aan de eisen, kunt u verder gaan naar de betaling. U kunt betalen via iDeal of MisterCash. Na de betaling wordt uw aanvraag in behandeling genomen en zult u het Turkije visum binnen 24 uur ontvangen.

Bezoek de website voor meer informatie : Visum aanvragen Turkije