Wie is Wie
Image default
Dienstverlening

Uw eigen verhuizing regelen?

Uw eigen verhuizing regelen?

Het gemiddelde aantal keren dat men in Nederland verhuist in hun leven is zeven keer. Het overgrote deel zorgt zelf voor zijn eigen verhuizing. Vaak worden er busjes ingehuurd en dozen van de supermarkt gebruikt om de inboedel in te pakken. Het kost altijd enige moeite om een hele inboedel te verhuizen. Tien procent van de Nederlanders kiest er daarom voor om een verhuisfirma aan te nemen. Dit om moeite en problemen te ontlopen. Mocht het zijn als u op een hoge verdieping woont dan is het vaak moeilijk om de verhuizing zelf te realizeren. Een verhuisbedrijf met expertise weet precies hoe zij er voor kunnen zorgen dat alles op de juiste manier naar beneden worden gebracht.Ook de afstand kan een factor zijn. Wanneer u verhuist naar een woning die binnen of dichtbij uw huidige woonplaats is is het vaak makkelijk om de verhuizing zelf te doen. Hoe verder u verhuist des te moeilijker een verhuizing vaak is. Als het inpakken van uw inbedoel efficient gebeurd kunt u deze beter positioneren. Een goede verhuisfirma kan uw hele inboedel vaak in één keer naar de nieuwe locatie overbrengen.

Wat kost een gemiddelde verhuizing?

Om de kosten zo laag mogelijk te houden is het aan te raden om zo veel mogelijk zelf te doen. Als u zelf zo veel mogelijk inpakt kunt u de kosten verlagen. Het inpakken en de demontage van grotere of breekbare objecten zou u kunnen overlaten aan de verhuizers zelf. Een gemiddelde verhuizing is vrij prijzig. U moet al gauw denken aan zo’n duizend euro en dat is als u een deel van het inpakwerk zelf doet. Wij raden u daarom aan om eerst offertes van meerdere partijen te vergelijken voordat u een keuze maakt. Als u gaat vergelijken zult u er achter komen dat de prijzen die worden gehanteerd door verhuisfirma’s erg kan elkaar verschillen. Het kan soms om grote bedragen gedaan. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken zijn er verschillende websites waar u de kosten kunt vergelijken.

Wat dekt mijn inboedelverzekering?

Vaak denkt men dat een inboedel verzekering voldoende is om volledig verzekerd te zijn tijdens de verhuizing. Buiten uw woonadres is uw inboedel echter vaak niet verzekerd. Tijdens de verhuizing bent u dus niet verzekerd als u geen aanvullende verzekering afsluit. Als u een verhuisfirma inschakelt moeten zij schade die is aangebracht door hun toedoen vergoeden. Soms kunt u ook extra verzekeringen afsluiten via de verhuizers of uw eigen verzekering.

Bezoek de website voor meer informatie : Uw eigen verhuizing regelen?