Wie is Wie
Image default
Aanbiedingen

Tegelbedrijf Eurostone

Tegelbedrijf Eurostone

Een tijdje geleden kocht ik een oudere woning in het centrum van de stad. De woning had alles waar ik naar op zoek was: voldoende ruimte, een goede ligging, en het karakter dat ik in een pand zocht. Alvorens in te trekken wilde ik enkele gedeeltes opfrissen en renoveren, onder meer de vloer. De vloeren in de woonkamer, keuken en slaapruimtes hadden hun beste tijd inmiddels gehad en waren toe aan vervanging. Mijn eerste voorkeur ging uit naar een klassieke parketvloer die perfect zou passen bij de algemene uitstraling van het huis.

 

Ik liet me echter afschrikken door het onderhoud en de gevoeligheid van een parketvloer en dus ging ik langs bij een tegelbedrijf. Wat ik daar zag stemde me meteen gelukkig: ik kon een tegelvloer kiezen met de looks van een parketvloer! Dat was exact wat ik wilde: de charme van een klassiek parket, maar met de krasbestendigheid en het onderhoudsgemak van een tegelvloer. Perfect! De keuze voor de woonkamer was snel gemaakt. Nu de keuken en slaapruimtes nog. Ik wilde een contrast creëren tussen de rustieke woonkamer en de moderne keuken die ik in gedachten had, dus koos ik in de keuken voor een grotere, donkere tegel. De verkoper vertelde met dat de keukenruimte hierdoor groter zou lijken en een zeer moderne uitstraling zou krijgen en dat was net wat ik wilde. Ik koos ook voor een bijpassende wandtegel om het geheel nog mooier ter maken en om het gebruiksgemak van mijn keuken te vergroten. Dankzij mijn gekozen tegels kan ik binnenkort zorgeloos van elke ruimte in mijn huis genieten!

 

Wist u dat u met tegels de hele uitstraling van een ruimte kan veranderen? U denkt wellicht dat het interieur, het schilderwerk of het behangpapier van groter belang is, maar een tegelvloer kan ook bijdragen tot een bepaalde stijl of optische indruk. Zo kan een grote, vierkante tegel een ruimte een stuk groter laten lijken en geeft u de ruimte hiermee op slag een veel moderner karakter. Belangrijk om rekening mee te houden is dat het geheel nog strakker en ruimer lijkt als de tegels doorlopen naar de volgende ruimte en dus niet halfweg afgebroken worden. In een modern appartement kan u zo voor dezelfde tegel kiezen in de inkomhal en woonkamer, en zo lijkt het alsof het geheel doorgetrokken wordt waardoor de oppervlakte hoe dan ook groter lijkt.

 

Wil je een ruimte net heel vintage of old school laten lijken, kan je kiezen voor kleinere tegeltjes, eventueel zelfs in verschillende groottes of verschillende kleuren. De klassieke vloer met zwart-wit tegeltjes in klein formaat geeft meteen een rustieke touch. Met tegels kan je ook een leuke look-a-like vloer creëren. Hou je van parket maar niet van het onderhoud? Of vind je natuursteen wel mooi, maar bevalt het prijskaartje je minder? Bijna alles kan geïmiteerd worden met tegels. Het grote voordeel is dat tegels betaalbaar zijn en vooral makkelijk zijn in onderhoud. Afhankelijk van hun hardheid zijn ze geschikt voor allerlei doeleinden en zijn ze niet erg gevoelig voor krasjes, putjes of andere beschadigingen. Als u op zoek gaat naar de ideale tegelvloer, laat u dan bijstaan door een professional die u het perfecte advies kan geven!

Bezoek de website voor meer informatie : Tegelbedrijf Eurostone