Wie is Wie
Image default
Zakelijke dienstverlening

Reinigen met geluidsgolven

Gebruik maken van geluidsgolven om te reinigen is de nieuwe techniek, voor het reinigen van roestvrij staal ofwel rvs.

 

Gebruik van geluidsgolven

 

Wanneer er word gebruik gemaakt van ultrasoon reinigingsbad, word de rvs in een bad gedaan met reinigingsvloeistof. In deze bad word er vervolgens geluidsgolven rondgestuurd, wat niet door mensen waarneembaar is. Het hoge geluidsgolf zorgt voor mini explosies in het reinigingsvloeistof, waardoor het ook tot in de kleinste gaatjes doordringt. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat het rvs grondig gereinigd word, zoals het nog nooit eerder mogelijk was.

 

Normaal is het ultrasoon reinigen bad niet zo groot en kunnen er maximaal objecten in van een meter, maar er zijn ook bedrijven dat zich hierin specialiseren. Bij deze bedrijven is het mogelijk om veel grotere objecten te laten reinigen dat van rvs zijn. De kosten van deze techniek zijn meestal laag en het gebeurt ook veel sneller, dan andere methodes voor het reinigen.

 

Polijsten

 

Als de rvs in de display staat of ergens waar het zichtbaar is, dan is het ook verstandig om het te laten polijsten. De methode hoogglans polijsten word dan vaak gebruikt, om het een mooie glans te geven. De afwerking van de zichtbare delen van rvs producten word dan ook vaak in hoogglans polijsten gedaan. Dit word ook gedaan door bedrijven dat zich erin specialiseren, want het polijsten is ook een vak apart, dat specifieke kennis en ervaring vereist.

 

Als je het zelf gaat proberen te doen loopt het vaak niet zo goed af en word er meer schade aangericht. Het rvs kan namelijk wel degelijk roesten en beschadigd raken. Het is niet voor niks dat bedrijven zich specialiseren in het polijsten van rvs. De bedrijven beschikken ook over de juiste certificaten om het te mogen doen.

 

Een combinatie van beide methodes

 

Je krijgt vaak de beste resultaten, wanneer er gebruik word gemaakt van beide methodes. In Nederland zijn er dan ook bedrijven die dit aanbieden in een pakket, waardoor je goedkoper uit bent. Zo kun je er terecht voor zowel het reinigen als het polijsten van rvs. Je krijgt ook vaak een garantie van het bedrijf dat het werk verricht. Het gaat dan vaak om een garantie van 1 jaar voor polijsten en reinigen.

 

Het is ook vaak mogelijk om het werk op locatie te doen, maar hiervoor moet je met het bedrijf overleggen. Vooral voor grote objecten is het handiger als dit op locatie gebeurt.

https://vangeenen.nl