Wie is Wie
Image default
Aanbiedingen

Reclame fotoshoot in Zwolle

Wat doe je bij een tekort aan modellen?

 

Voor entertainer Gideon Calis heeft de Fotograaf van Fotostudio Vincent Hartman Fotografie foto’s gemaakt voor zijn nieuwe concept, Bartainer. Als Bartainer speelt Gideaon een barman met de nodige extra’s. Hij jongleert met flessen en zingt, een entertainer achter de bar dus.

 

Voor deze reclame fotoshoot had opdrachtgever Sijmen Hoekstra Showdesign de hippe bar ‘Stout’ in Zwolle als lokatie gekozen en op maandagavond konden wij daar terecht. We hadden alle vrijheid daar Stout op maandagavond gesloten is. Voor de meeste foto’s kwam dit goed uit maar voor deze foto vonden we het toch wat sneu om Gideon alleen (met al zijn vrienden) aan de bar te fotograferen. We hebben derhalve Sijmen en de fotograaf zelf als ‘modellen’ ingezet. Voor Sijmen was dat niet zo’n punt. Hij kon rustig babbelen aan de bar met zijn klant. De fotograaf had niet geanticipeerd op deze foto en had geen afstandsbediening in de tas. Er restte dus niets anders dan de toevlucht zoeken tot het gebruik van de zelfontspanner, die hem 10 seconden geeft om zijn plaats op de set in te nemen. De Camera stond een behoorlijk aantal meters van het onderwerp vandaan en door middel van een telelens is het beeld dichterbij gebracht. Dit zorgt voor een mooi scherpte verloop en trekt de beschouwer van de foto automatisch naar de hoofdpersoon. Nadeel was natuurlijk dat de fotgraaf steeds heen en weer moest lopen en niet het moment van afdrukken kon bepalen. Grappig is dat hij desalniettemin lol lijkt te hebben met iemend aan de overzijde van de bar, die er niet is…

 

Reclamefotografie Zwolle

 

In de regio Zwolle verzorgt de fotograaf van StudioVHF reclame en productfotografie voor reclamebureau’s, besdrijven en organisaties. De reclamefotografie vind doorgaans op lokatie plaats. De productfotografie in de fotostudio tussen Zwolle en Raalte. Daar staat een ruime ‘infinity’ wand ter beschikking en een opname tafel voor vrijstaand fotograferen. Bij productfotografie wordt er voor gezorgd dat de lengte-breedte verhoudingen van het product natuurlijk overkomen met behoud van verticaal en horizontaal perspectief. Alle opnames zijn gemaakt met maximale scherpte om vergrotingen op groot formaat te maken.